Het veelbesproken interview van Harry en Meghan met Oprah wordt zondagnacht (Nederlandse tijd) in de Verenigde Staten uitgezonden op CBS. In het Verenigd Koninkrijk is het gesprek maandagavond via ITV te zien.

Van het interview is nog maar weinig naar buiten gebracht, maar net als alle andere Britten heeft ook koningin Elizabeth het item nog niet gezien.

Article continues after the ad

Interview Harry en Meghan

De Britse koningin Elizabeth zal het nu al beruchte interview van Harry en Meghan met Oprah Winfrey zondag zelf live op televisie moeten volgen. Dat melden paleisbronnen aan The Mirror. De Queen zou vooraf geen kopie van het gesprek hebben gekregen. "Iedereen zal het op hetzelfde moment moeten kijken", zeggen paleismedewerkers. Dat betekent dat ook Harry's vader prins Charles en zijn broer prins William nog niet weten wat er precies gezegd is tijdens het interview. Ze zullen dan ook pas eventueel reageren op de uitspraken als ze alles hebben gezien, aldus de bronnen.

Niet interessant

Zoals verwacht kijken niet alle tabloids even reikhalzend uit naar het gesprek dat in de nacht van zondag op maandag (Britse tijd) wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS. Zo schrijft de The Mail on Sunday op basis van een paleismedewerker dat "Britten maandag alleen denken aan de scholen die weer opengaan, hun vaccinatie en of prins Philip nog beter wordt". Het hele interview met Harry en Meghan wordt volgens de krant niet eens zo belangrijk geacht.

Klaar ermee

Ondanks dat het interview met Oprah voor veel ophef zorgde, hebben veel Britten aangegeven niet eens naar de uitzending te kijken. Veel vinden de onthullingen respectloos naar koningin Elizabeth toe en zijn daarom helemaal klaar met de twee.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress
Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.