Er bestaan een heleboel fascinerende weetjes over de koningin van Engeland. Bijvoorbeeld dat zij miljoenen verdient met haar geliefde racepaarden, in het bezit is van twee iPods (waarvan één een cadeau van Obama was) en nimmer gekleurde nagellak draagt. 

McDonald's

Maar het laatste opvallende feitje over de Britse koningin is het nieuws dat zij in het bezit is van een eigen McDonald's restaurant. Voor wiens fantasie op hol slaat; het is geen 'Richie Rich'-situatie met een privé McDonald's-counter in Buckingham Palace. 

Winkelcentrum

Het gaat om een McDonald's-filiaal in Banbury Gateway Shopping Park zo'n 120 kilometer buiten Londen. Het gehele winkelcentrum, inclusief McDonald's, is eigendom van The Crown Estate, het investeringsfonds van de vorstin van Engeland. Dit maakte Business Insiderdeze week bekend. 

Big Macs

Het is niet aannemelijk dat hiermee ook direct een heimelijke passie van de koningin voor Big Macs is onthuld. De laatste keer dat Elizabeth het plaatsje Banbury bezocht was in 2008. Bovendien staat de vorstin erom bekend op een strikt dieet,  bereid door haar koninklijke chefs, te leven.  

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Nouveau | Beeld: ANP

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde

Koningin Elizabeth heeft haar gezicht laten tijdens London Fashion Week. Normaal gesproken geeft ze tijdens het evenement geen acte de présence, maar omdat ze gevraagd is om een award uit te reiken maakte Elizabeth een uitzondering.

Het levert in ieder geval leuke beelden op. De koningin, die niet per se een mode-icoon is maar wel gerespecteerd wordt vanwege haar harde werken, zit 'gewoon' tussen de grote modehelden. Ze zat er in ieder geval niet zomaar. Elizabeth had een belangrijke taak te volbrengen: ontwerper Richard Quinn de Queen Elizabeth II Award for British Design uitreiken.

Als de Queen front row zit, zoals dat heet, ziet dat er zo uit:

Beeld: ANP