Er bestaan een heleboel fascinerende weetjes over de koningin van Engeland. Bijvoorbeeld dat zij miljoenen verdient met haar geliefde racepaarden, in het bezit is van twee iPods (waarvan één een cadeau van Obama was) en nimmer gekleurde nagellak draagt. 

McDonald's

Maar het laatste opvallende feitje over de Britse koningin is het nieuws dat zij in het bezit is van een eigen McDonald's restaurant. Voor wiens fantasie op hol slaat; het is geen 'Richie Rich'-situatie met een privé McDonald's-counter in Buckingham Palace. 

Winkelcentrum

Het gaat om een McDonald's-filiaal in Banbury Gateway Shopping Park zo'n 120 kilometer buiten Londen. Het gehele winkelcentrum, inclusief McDonald's, is eigendom van The Crown Estate, het investeringsfonds van de vorstin van Engeland. Dit maakte Business Insiderdeze week bekend. 

Article continues after the ad

Big Macs

Het is niet aannemelijk dat hiermee ook direct een heimelijke passie van de koningin voor Big Macs is onthuld. De laatste keer dat Elizabeth het plaatsje Banbury bezocht was in 2008. Bovendien staat de vorstin erom bekend op een strikt dieet,  bereid door haar koninklijke chefs, te leven.  

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Nouveau | Beeld: ANP