Koningin Elizabeth is enorm geschrokken van het nieuws dat twintig van haar zwanen aan waarschijnlijk de vogelgriep zijn overleden. Meer dan dat aantal zijn ernstig ziek en verwacht wordt dat ook zij zullen doodgaan.

Vanaf de twaalfde eeuw is het Britse koningshuis eigenaar van alle knobbelzwanen in open water in Engeland. Destijds werd daartoe besloten om er zeker van te kunnen zijn dat er altijd genoeg waren om als diner te dienen tijdens grootse paleisfeesten. Dát wordt niet meer gedaan, maar de zwanen worden wel nog steeds elk jaar volgens de traditie geteld. Elizabeth laat dat nog maar op een paar verschillende plekken doen, onder andere bij Windsor Castle. En daar lijkt nu de vogelgriep te zijn uitgebroken. Volgens Penny Junor, auteur van verscheidene boeken over de koninklijke familie, is Elizabeth verdrietig en erg ongerust over de ontwikkelingen. ‘Ze is een groot dierenliefhebber en als ze inderdaad vogelgriep hebben is dat verschrikkelijk.’

Beeld: ANP

Arianna Huffington, oprichtster van The Huffington Post, ontmoette Koningin Máxima op een financiële bijeenkomt in Zwitserland en raakte aan de praat. En wat kwam ter sprake? De nieuwe hobby van Máxima!

Tromgeroffel… Borduren! Volgens Máxima is het de perfectie manier om te ontstressen.

Beeld: Instagram, Peter Smulders

De Zweedse prinses Estelle, de oudste dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel, viert vrijdag haar zesde verjaardag. Het Zweedse hof heeft traditiegetrouw nieuwe foto’s van de jarige vrijgegeven. De drie foto’s zijn in Haga Palace gemaakt door Erika Gerdemark.

Op een van de foto’s zit Estelle samen met haar broertje, prins Oscar, aan tafel achter een grote verjaardagstaart. Op de andere twee beelden poseert het Zweedse prinsesje in een lichtgrijs rokje met roze vestje.

23 februari 2012

Estelle werd op 23 februari 2012 geboren in een ziekenhuis in Solna. De officiële titel van Estelle is hertogin van Östergötland of Oost-Götaland, een gebied ten zuiden van Stockholm.

Door: Show.nl | Beeld: Facebook & Instagram