.
Koning Willem-Alexander is op zoek naar een telefoniste. Een vacature verscheen deze week online en is afkomstig van de Dienst Koninklijk Huis. Bijzonder is dat het Koninklijk Huis het liefst op zoek is naar een telefoniste met humor.

Wie deze functie vervult draagt zorg voor een correct en afgeschermd telefoonverkeer en verricht overige (administratieve) werkzaamheden', zo staat omschreven in de advertentie. Ook moet je niet beroerd zijn dagelijks te reizen naar Den Haag, óók op avonden, weekenden en feestdagen. Het gaat om een functie van 25 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal 2.642,39 euro bruto (op basis van een werkweek van 36 uur), afhankelijk van je opleiding en werkervaring. In het profiel staat verder dat 'gevoel voor verhoudingen, discretie en humor' belangrijk zijn. De vacature loopt tot 23 november, waarna men wordt uitgenodigd om op sollicitatie te komen.

Door al het babynieuws-geweld uit Engeland is het praktisch iedereen ontgaan dat er nóg een royal baby ter wereld is gekomen. Tatiana Santo Domingo, de vrouw van Andrea Casiraghi met een vermogen van 2,2 miljard euro, is bevallen van een zoon.

De oudste zoon van prinses Caroline en zijn vrouw Tatiana verwelkomden namelijk óók een zoon, maar dan op maandag 21 april. En hoe toevallig: het is ook het derde kindje voor hen, net als voor Kate en William.

Max Rainier

Andrea en Tatiana kozen voor een mooie, passende naam. Hun zoon heeft namelijk de naam Max Rainier gekregen. Dat is nogal speciaal, want het kind is vernoemd naar zijn opa die in 2005 overleed. 

Overigens krijgt Max Rainier al snel een neefje erbij. Pierre, Andrea's broer, wordt in mei vader. 

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: Hollandse hoogte

Met een kledingbudget van zo'n twee ton per jaar kan Máxima het breed laten hangen bij modehuizen als Natan en couturier Jan Taminiau. Maar ze heeft ook het zuunige van de Hollanders mee gekregen. Zo droeg ze tijdens het jaarlijkse galadiner Corps Diplomatique een galajurk uit 2001.

De jurk mag dan 17 jaar oud zijn, het blijft een vertrouwde favoriet van onze koningin. Niet alleen droeg ze het destijds, ze trok 'm in 2007 nog eens uit de kast en nu weer. Tja, als je er veel geld voor betaalt, moet je er natuurlijk ook van kunnen genieten.

De jurk zelf is van haar favoriete ontwerper Natan, waarvoor ze twee keer per jaar naar Brussel afreist om de agenda door te nemen. Aan de hand van die afspraken worden vervolgens outfits voor de koningin gemaakt. Maar dit keer hoefde de ontwerper niet aan het werk, gezien ze deze oude jurk wilde dragen met juwelen van Juliana. 

koningin maxima
koningin maxima

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: ANP, Hollandse Hoogte