Koning Willem-Alexander noemt de aanslag die gisteravond in Manchester is gepleegd 'huiveringwekkend'. De aanslag die plaatsvond na een concert van tieneridool Ariana Grande heeft zeker 22 jonge levens gekost.

More content below the advertising

Lees ook: Waarom het dubbelleven van koning Willem-Alexander wereldnieuws is

Diep geraakt

De wereld is in diepe rouw door de verschrikkelijke aanslag in Manchester. De gebeurtenis heeft ook koning Willem-Alexander diep geraakt. "De huiveringwekkende aanslag in Manchester die zoveel jonge slachtoffers heeft geëist, heeft ons diep geraakt,'' staat er in een verklaring namens de koning en koningin. "Wij leven intens mee met alle ouders die het verschrikkelijke nieuws hebben gekregen dat hun kind is omgekomen en met alle familieleden en vrienden die nu in rouw gedompeld zijn. Ook allen die in angstige onzekerheid verkeren over het lot van hun dierbaren zijn in onze gedachten."

Groot drama

Ook minister-president Rutte heeft gereageerd op de aanslag: "Verschrikkelijk nieuws uit Manchester, waar mooie avond eindigt in een drama. Gedachten bij slachtoffers. Net PM May ons medeleven betuigd." Het is inmiddels duidelijk dat het om een terreuraanslag gaat. Er zijn zeker 22 doden en tientallen gewonden. Veel concertbezoekers zijn na de aanslag vermist geraakt.  

Beeld: Peter Smulders