Koning Willem-Alexander was dinsdag in Utrecht, maar liet zich niet verleiden tot deelname aan de Utrechtse lobby om het Eurovisiesongfestival binnen te halen. De koning verontschuldigde zich lachend toen de directeur van Citymarketing over het liedjesspektakel begon.

Utrecht strijdt samen met nog vijf andere steden/regio's om de organisatie van het Eurovisiesongfestival, dat dankzij de winst van Duncan Laurence volgend jaar naar Nederland komt. Ook Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Den Bosch en Maastricht/Limburg willen het evenement graag organiseren. Na Leeuwarden en Den Haag trok Breda zich maandag terug. De geïnteresseerde steden hebben tot 10 juli om een bidbook in te dienen bij NPO, NOS, AVROTROS en EBU.

Article continues after the ad

Samen

Ongeacht waar het Eurovisiesongfestival plaatsvindt, het evenement is volgens de koning een mooie gelegenheid om Nederland aan Europa en de hele wereld te presenteren. Dat zei Willem-Alexander eind mei, vlak nadat Duncan Laurence had gewonnen, tijdens een werkbezoek aan Duitsland. De koning zei te hopen dat "onze Duitse vrienden en buren" ook naar Nederland zouden komen om het evenement mee te maken. "We doen dit niet alleen, maar samen."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld en tekst: ANP