Tijdens een proefvaart voor het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Indonesië heeft een heftig ongeluk met twee boten plaatsgevonden. Minstens twee mensen om het leven gekomen en er worden nog steeds mensen vermist.

Het was dus op het nippertje voor het koningspaar. Aan boord waren volgens het Indonesisch ministerie van Binnenlandse Zaken ook functionarissen van de Nederlandse ambassade. Een van hen raakte lichtgewond. De koning en de koningin zouden de provincie Midden-Kalimantan aankomende donderdag bezoeken.

Article continues after the ad

National Park

Het ongeluk gebeurde in het Sebangau National Park. De koning en koningin willen donderdag langsgaan bij een onderzoekscentrum dat midden in het veenbosgebied ligt en ze krijgen een rondleiding langs projecten die bijdragen aan het behoud van de leefomgeving van orang-oetans. Het koningspaar kwam maandag al aan in de Indonesische hoofdstad Jakarta.

Koninklijk bezoek

Dinsdag begint het vierdaagse staatsbezoek aan het Aziatische land. Het is nog niet duidelijk of het bezoek van het koninklijk paar donderdag volgens planning doorgaat.

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.