Onderduikadres

Vorige week bezochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima de Bovenwindse Eilanden Sint-Eustatius, Saba en Sint-Maarten, om daar met eigen ogen te zien hoe de wederopbouw na de verwoestende orkaan Irma verloopt. Op Saba maakte het paar een bijzondere duik bij het koraalrif in onderwaterpark Sababank. Willem-Alexander en Máxima vroegen daarmee speciale aandacht voor het belang van koraalriffen. Een kwart van het leven in zee is immers afhankelijk van koraal.  De Sababank is een immens koraalrif waar haaien, zeeschildpadden, walvissen en allerlei tropische vissen leven. Samen met de Saba Conservation Foundation werkt het Wereld Natuur Fonds (WNF) aan de bescherming van deze unieke ‘Nederlandse’ natuur. Voor ons koningspaar vormde de duik een moment om de tropische temperatuur op Saba even te ontvluchten, en af te dalen naar de koelere regionen van het eiland. Dat Máxima de afmetingen van het rode koraal op deze foto lijkt te taxeren, zal niet bedoeld zijn voor een eventueel plekje op het dressoir thuis – het is wereldwijd strikt verboden om koraal mee te nemen en in te voeren.


Beeld: Peter Smulders

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk ook een babyshower. Zeker als je zoals Meghan uit Amerika komt. Toch ziet de hertogin af van dit feestje en wel om déze reden. 

Want hoewel het niet gebruikelijk is om een babyshower te houden binnen de koninklijke kringen, is dat toch niet de oorzaak van het cancellen van haar partijtje. Want dat de Britse royals het simpelweg 'gift grabbing' zouden vinden, daar zou Meghan weinig boodschap aan hebben gehad. Ze was van het plan het gewoon door te zetten, maar heeft het nu toch af moeten zeggen tot haar grote spijt.

Weinig animo

De kaarten waren namelijk al verstuurd, maar volgens de Britse tabloids hebben veel grote sterren de uitnodiging afgeslagen. Oei... Om dus geen flater te slaan, heeft Markle het feestje maar gelaten voor wat het was. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Toen Kensington Palace half oktober vorig jaar bekendmaakte dat Meghan Markle in verwachting is, kon de hertogin van Sussex stoppen met het verbergen van haar beginnende babybuikje en haar zwangerschap in volle glorie aan de buitenwereld tonen. Dat doet de echtgenote van prins Harry uiteraard in kleding van topmerken en -designers, waardoor ze vorig jaar voor bijna een half miljoen euro aan kleding heeft geshopt!

Meghans zwangerschap werd bekendgemaakt toen zij en prins Harry net aan hun eerste officiële overzeese bezoek – aan Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland – waren begonnen. Tijdens een tripje naar Bondi Beach in Sydney draagt de dan in elk geval drie maanden zwangere Meghan een jurk van de Australische ontwerper Martin Grant.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP