Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag telefonisch contact gezocht met het landelijke netwerk Nederland Zorgt Voor Elkaar. Algemeen coördinator Jan Smelik heeft de koning verteld over de vele spontane initiatieven van bewonerscollectieven door het hele land om gezinnen en ouders tijdens de crisis bij te staan, zegt de organisatie.

De koning heeft zijn waardering overgebracht voor 'de saamhorigheid die bewoners van wijken en dorpen in deze moeilijke tijd tonen, en tevens zijn dank uitgesproken aan al die vrijwilligers die actief zijn in zorgcoöperaties'.

Article continues after the ad

Zorgen

Jan Smelik uitte tegenover de koning ook zijn zorgen over de vele maatschappelijke initiatieven die ten onder dreigen te gaan als gevolg van de maatregelen. 'De overheid besteedt miljarden om het bedrijfsleven door de crisis heen te helpen, maar voor maatschappelijke organisaties is vooralsnog nauwelijks een vangnet. We hopen dat veel van de huidige initiatieven ook na de coronacrisis blijven voortbestaan', zegt Smelik.

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich richten op welzijn, wonen en zorg.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.