Koning Willem-Alexander is dinsdagmiddag vanuit Letland aangekomen in Estland, voor het tweede staatsbezoek uit een reeks van drie aan de Baltische staten. Aan het begin van de middag is de officiële ontvangst door president Kersti Kaljulaid bij het presidentiële Kadriorg paleis in Tallinn.

Lets Historisch Museum

Koning Willem-Alexander had dinsdag nog een kort programma in Letland, waar hij maandag was aangekomen. In het Lets Historisch Museum wandelde Willem-Alexander met zevenmijlslaarzen door de bijzondere tentoonstelling over een eeuw Letse geschiedenis (zie foto bovenaan het artikel), van de eerste aanzet naar onafhankelijkheid in 1917 en 1918 naar het lidmaatschap van EU en NAVO nu.

Afsluiting

Het staatsbezoek werd afgesloten met een ontvangst voor de kleine Nederlandse gemeenschap, waaronder opvallend veel studenten, in de Grote Gilde Hal. Daar herinnerden de wapenschilden van onder meer Deventer en Kampen aan de al sinds de veertiende eeuw bestaande band tussen de Oostzeeregio en Nederland.

Slotwoord

In zijn slotwoord sprak de koning de wens uit dat het niet weer zestien jaar duurt voordat hij opnieuw op bezoek komt. Zijn eerste bezoek was in zijn huwelijksjaar 2002, toen samen met Máxima.

Article continues after the ad

Afwezig

Koningin Máxima is afwezig tijdens de staatsbezoeken aan Letland, Estland en Litouwen. Afgelopen woensdag overleed haar zus Inés Zorreguieta. Om die reden reist Máxima niet mee met haar man.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld & tekst: ANP