Koning Willem-Alexander heeft het afgelopen week jammer gevonden dat de koningin niet mee kon naar de Baltische staten voor de achtereenvolgende staatsbezoeken aan Letland, Estland en Litouwen. 'Het is jammer als je maatje er niet bij is', aldus de koning tijdens een gesprek met de Nederlandse media.

Hij vindt het een stuk gezelliger om samen met zijn vrouw Máxima op stap te zijn. Dit was niet mogelijk door de plotselinge dood van het zusje van de koningin, Inés Zorreguieta. Hij heeft 'zijn maatje' dan ook erg gemist, maar heeft wel via de telefoon contact gehad met haar en zijn drie kinderen. Hoewel zijn moeder prinses Beatrix wel vaker alleen op staatsbezoek ging, vindt Willem-Alexander het toch leuker om deze bezoeken niet alleen te doen.

Article continues after the ad

WK

Ook liet de koning wat los over wie hij nu steunt tijdens het WK. Koning Willem-Alexander juicht dit WK voetbal voor Argentinië. Hij kan dat doen omdat Nederland dit jaar niet meedoet. De koning zei dat vrijdag in de Litouwse stad Kaunas. Hij steunt het geboorteland van zijn vrouw Máxima. Willem-Alexander vertelde dat hij al voor zijn huwelijk een afspraak heeft gemaakt met Máxima dat zij altijd voor Nederland is en dat hij Argentinië steunt wanneer Oranje bij de eindronde ontbreekt.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP & AD | Beeld: Robin Utrecht (ANP)