Volgens de Spaanse krant OK Diaro zou koning Juan Carlos zijn minnares hebben gebruikt om belasting op onroerend goed te ontduiken. Dit baseren ze een rapport dat zij in handen hebben.

Prinses Corinna van Sayn-Wittgenstein zou hem vanuit Monaco geholpen hebben om verschillende panden op te kopen in het buitenland. Dit alles is te horen op een gelekte audio-opname van de 53-jarige Duitse. Hier is te horen hoe zij spreekt met een voormalig Spaanse politieman in Londen. De prinses wilde dan ook helemaal niet betrokken raken bij het 'witwassen van geld' en legt uit dat de koning dit alles doet zonder haar toestemming te verkrijgen. Een ware nachtmerrie volgens Corinna. Waarom ze niet op haar naam staan? 'Omdat hij veel van mij houdt, maar omdat ik in Monaco woon.'

Article continues after the ad

Neef

Ook zou Juan Carlos volgens haar nog bankrekeningen in Zwitserland hebben op naam van zijn neef, Álvaro Orléans de Borbón. Daarnaast zou hij ook nog zo'n 100 miljoen euro ontvangen hebben om commissies te betalen voor een hogesnelheidstrein. De Borbón ontkent dit alles. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: Evert-Jan Daniels (ANP)