Koning Filip van België bedankt het Belgisch voetbalteam nadat de spelers een historische derde plaats hebben behaald tijdens het WK Voetbal in Rusland. Het team en de begeleidende staf bracht vandaag een bezoek aan het koninklijk Kasteel van Laken in Brussel.

Daar sprak koning Filip de spelers van het Belgisch voetbalteam toe. 'In naam van alle Belgen wil ik jullie bedanken voor jullie prachtige prestatie op het WK. Jullie behoren nu tot de drie beste ploegen in de meest populaire en bekeken sport ter wereld. Dat is heel wat voor ons land. Jullie hebben de harten van de hele wereld veroverd. Jullie teamgeest en strijdlust waren fantastisch,' aldus de Belgische koning.

Article continues after the ad

Historisch

Gisteren speelde België de wedstrijd om de derde plek tegen Engeland en wonnen die met 2-0. Die prestatie is de beste tot nu toe tijdens een WK. In 1986 eindigde België voor het laatst zo hoog: het team behaalde toen de vierde plek. 

Incompleet

Niet de hele selectie was aanwezig tijdens de gelegenheid. Basisspeler Toby Alderweireld lag ziek op bed en kon er niet bij zijn. Na de felicitatie van het Belgische koningshuis ging het team door naar het centrum van Brussel voor de huldiging bij het stadhuis aan de Grote Markt.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte