Het Hof van Beroep in Brussel heeft beslist dat Albert een DNA-test moet ondergaan. Het is echter de vraag of hij zich daarbij neerlegt. Het lijkt er namelijk steeds meer dat de koning onder de test uit gaat proberen te komen.

Want voor veel Belgen is het niet de vraag óf oud-koning Albert (84) de vader is van Delphine Boël, maar wanneer hij dat eindelijk moet toegeven. De 50-jarige Delphine probeert al ruim vijf jaar via de rechter een DNA-test af te dwingen bij Albert, waaruit moet blijken of hij haar biologische vader is. Delphine zelf twijfelt daar niet aan, want haar moeder Sybille de Selys Longchamps zegt zéker te weten dat Albert Delphines vader is.

Tot zijn dood

Het dagblad Le Soir lijkt het nieuws te bevestigen dat Albert inderdaad geen DNA af zal gaan staan. Hij heeft nog tot februari de tijd om de beslissing aan te vechten en dat zal hij dan waarschijnlijk ook gaan doen. Er is een grote kans dat de koning een DNA-test zo lang mogelijk zal proberen uit te stellen. Een bron hierin vertelt: 'Ze voelt dat de koning de zaak probeert te rekken - cru gezegd - tot zijn dood.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP