De Spaanse oud-koning Juan Carlos, die in de Verenigde Arabische Emiraten verblijft, zou niet kunnen wachten om terug te keren naar huis. Maar wordt hij daar wel met open armen ontvangen?

Nadat er steeds meer aanwijzingen boven water kwamen dat de Spaanse oud-koning Juan Carlos zou zijn verwikkeld in onwettige financiële transacties, besloot zijn zoon koning Felipe afgelopen augustus dat het genoeg was. Juan Carlos moest zijn koffers pakken en het paleis en Spanje verlaten. Hij streek neer in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij naar verluidt verblijft in een suite van het peperdure hotel het Emirates Palace in Abu Dhabi. Volgens de Spaanse nieuwssite El Espanōl bedraagt de hotelrekening van Juan Carlos inmiddels minstens 264.000 euro! Maar hoe luxe ook, Juan Carlos zou zich vervelen en terug willen naar Spanje. 

Niet welkom

Juan Carlos zou vandaag nog terug willen naar zijn land. Maar wordt hij daar wel met open armen ontvangen? Afgelopen weekend gingen in 24 Spaanse steden betogers de straat op. ‘Wij eisen de vervolging van onze corrupte koning en roepen op tot de vestiging van een republiek,’ verwoordde een van hen de gevoelens. Het is ook maar de vraag of Felipe zijn vader een warm welkom zou geven. In een recente enquête kwam naar voren dat bijna 41 procent van de Spanjaarden een voorkeur zou hebben voor een republiek naar aanleiding van de bedenkelijke handel en wandel van Juan Carlos.

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.