Het vertrek van Juan Carlos uit Spanje heeft niet gezorgd voor rust rond de oud-koning. Nu zijn het echter geen onthullingen over zijn schimmige financiële praktijken, maar over zijn geheime liefdesleven die hem volop in de schijnwerpers houden! Ex-minnares Corinna doet daar namelijk een zeer schokkend boekje over open.

Zelfbescherming

Ze zegt nog steeds diepe gevoelens voor hem te koesteren en absoluut geen spijt te hebben van haar liefdesrelatie met hem. Maar ondanks die mooie woorden zal de Spaanse oud-koning Juan Carlos (82) in zijn ballingsoord Abu Dhabi met ontzetting hebben kennisgenomen van het interview dat zijn ex-minnares Corinna zu Sayn-Wittgenstein (55) onlangs aan de BBC gaf.

Corinna vertelde niet alleen honderduit over hun geheime relatie, maar vertelde ook dingen die de van corruptie en witwassen verdachte Juan Carlos nog meer in het nauw kunnen drijven. Volgens Spaanse media heeft ze dat uit zelfbescherming gedaan.

'Het geschenk'

Corinna is betrokken bij twee onderzoeken en zou bang zijn dat de uitkomst daarvan haar weleens haar kapitaal zou kunnen kosten of haar in Spanje of Zwitserland in de cel doet belanden. In Zwitserland worden grote vraag-tekens gezet bij het bedrag van 65 miljoen euro dat Corinna van Juan Carlos op haar rekening gestort kreeg. ‘Het was een geschenk uit liefde,’ aldus Corinna. ‘Het was niet bedoeld om het geld wit te wassen of verborgen te houden.’ Maar ze hield ‘het geschenk’ wel verborgen voor de belasting... Het bedrag zou een deel zijn van de bijna 100 miljoen euro die de oud-koning zou hebben gekregen van de toenmalige Saoedi-Arabische koning Abdullah voor zijn bemoeienissen met de aanleg van een hogesnelheidslijn van Medina naar Mekka. Daarvoor ging de opdracht naar Spaanse bedrijven.

Article continues after the ad

Vermoed wordt dat hier sprake is van smeergeld. Ook in Spanje loopt een onderzoek waarbij Corinna is betrokken. Corinna moet op 8 september in deze zaak getuigen.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 36 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.