Koningin Margrethe wordt donderdag 80 jaar en zoals gebruikelijk wordt haar verjaardag gevierd met nieuwe portretten. Voor deze mijlpaal is echter extra uitgepakt en deelt het Deense hof van dinsdag tot en met haar verjaardag elke dag nieuwe foto's op de website en social media. De serie is begonnen met een reeks portretten van Margrethe met haar zoon, kroonprins Frederik, en kleinzoon prins Christian.

Speciaal voor de gelegenheid werd fotograaf Per Morten Abrahamsen ingeschakeld. Hij portretteerde de koningin vorige herfst en winter in haar eentje en dus ook met haar zoon en kleinzoon op de paleizen Fredensborg en Amalienborg.

Article continues after the ad

Generatieportret

Voor de fotograaf was het belangrijk dat de foto's natuurlijk overkwamen. Bij het generatieportret van dinsdag is dat volgens hem goed gelukt. 'Met het groepsbeeld van de koningin, kroonprins en prins Christian bijvoorbeeld, was het belangrijk dat er een interactie was tussen de drie generaties, en dat kwam vrij spontaan naar voren toen de koningin haar arm op haar zoon en kleinzoon legde', aldus Abrahamsen.

Beeld: Getty Images | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.