De gepensioneerde Belgische koning Albert II is vandaag 86 jaar geworden. Op basis van de geleende coronamaatregelen mogen Albert en koningin Paola op kasteel Belvédère in Laken, waar ze sinds het begin van de crisis verblijven, maximaal vier gasten ontvangen. Dat is de zogenoemde 'bubbel van vier'.

Dat beperkt de mogelijkheden voor een verjaardagsfeest, maar gezien de slechte verhoudingen binnen de Belgische koninklijke familie hoeft dat niet tot problemen te leiden. Dochter prinses Astrid, die zelf vrijdag haar 57e verjaardag vierde, en haar man prins Lorenz die ook in Laken wonen, kunnen in elk geval op visite komen. Vanaf maandag zijn de mogelijkheden ook ruimer. Dan mogen er tien mensen langskomen.

Article continues after the ad

DNA

De in juli 2013 afgetreden koning kwam eind januari weer volop in het nieuws toen hij via zijn advocaten liet weten het vaderschap van Delphine Boël niet langer te zullen betwisten. Dat werd ook steeds moeilijker omdat afgestaan DNA-materiaal al had uitgewezen dat hij inderdaad haar biologische vader was. In de publieke opinie verloor Albert door zijn weigering veel aan respect en sympathie.

Delphine Boël

Delphine werd in 1968 geboren uit een relatie van Albert met Sybille de Selys-Longchamps. De zaak die Delphine over het vaderschap had aangespannen zou deze week door het Brusselse hof van beroep verder behandeld worden, maar dat gebeurt nu in september.

In het openbaar

Koning Albert is in februari bij de mis ter nagedachtenis aan de 'afgestorven' leden van de koninklijke familie voor het laatst in het openbaar gezien. Een voorgenomen bezoek op 10 maart aan Volvo Car in Gent werd vanwege de coronacrisis afgelast.

Bron: ANP | Beeld: GettyImages

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.