Nog geen maand voordat ze zich op 4 maart officieel zouden verloven tijdens een traditionele ceremonie, hebben de Japanse prinses Mako (26) en burgerman Kei Komuro (26) bekendgemaakt dat ze hun huwelijk uitstellen tot 2020.

Het stel zou op 4 november dit jaar trouwen, maar zou te weinig tijd hebben om het huwelijk voor te bereiden. De keizerlijke familie is druk bezig met het voorbereiden van de troonsafstand van keizer Akihito in april 2019, en de troonopvolging van kroonprins Naruhito, Mako’s oom. Volgens verschillende buitenlandse media heeft het stel verklaard dat het aan hun onvolwassenheid is te wijten dat ze sommige dingen té snel hebben gedaan. ‘Ik wil beter en concreter over het huwelijk nadenken en genoeg tijd nemen om onze bruiloft en de tijd daarna voor te bereiden,’ zou Mako gezegd hebben.

Titels inleveren

Voor Mako gaat er dan ook veel meer veranderen dan dat ze van vrijgezelle prinses naar getrouwde vrouw gaat. Omdat ze met een burgerman trouwt, wordt ze na haar bruiloft uit de keizerlijke huishouding gezet en moet ze al haar titels inleveren. Haar levensstijl zal drastisch veranderen: ze zal niet meer beschikken over een auto met chauffeur, een kamenier of andere hovelingen op wie ze tot nu toe op elk uur van de dag een beroep kan doen. Mako had dat allemaal over voor grote liefde Kei, die ze in 2012 leerde kennen toen ze allebei studeerden aan de International Christian University in Tokio. Maar kennelijk moet ze zich toch nog beter voorbereiden op haar nieuwe leven…

Article continues after the ad

Beeld: ANP