Nog geen maand voordat ze zich op 4 maart officieel zouden verloven tijdens een traditionele ceremonie, hebben de Japanse prinses Mako (26) en burgerman Kei Komuro (26) bekendgemaakt dat ze hun huwelijk uitstellen tot 2020.

Het stel zou op 4 november dit jaar trouwen, maar zou te weinig tijd hebben om het huwelijk voor te bereiden. De keizerlijke familie is druk bezig met het voorbereiden van de troonsafstand van keizer Akihito in april 2019, en de troonopvolging van kroonprins Naruhito, Mako’s oom. Volgens verschillende buitenlandse media heeft het stel verklaard dat het aan hun onvolwassenheid is te wijten dat ze sommige dingen té snel hebben gedaan. ‘Ik wil beter en concreter over het huwelijk nadenken en genoeg tijd nemen om onze bruiloft en de tijd daarna voor te bereiden,’ zou Mako gezegd hebben.

Titels inleveren

Voor Mako gaat er dan ook veel meer veranderen dan dat ze van vrijgezelle prinses naar getrouwde vrouw gaat. Omdat ze met een burgerman trouwt, wordt ze na haar bruiloft uit de keizerlijke huishouding gezet en moet ze al haar titels inleveren. Haar levensstijl zal drastisch veranderen: ze zal niet meer beschikken over een auto met chauffeur, een kamenier of andere hovelingen op wie ze tot nu toe op elk uur van de dag een beroep kan doen. Mako had dat allemaal over voor grote liefde Kei, die ze in 2012 leerde kennen toen ze allebei studeerden aan de International Christian University in Tokio. Maar kennelijk moet ze zich toch nog beter voorbereiden op haar nieuwe leven…

Beeld: ANP

 

Donderdagochtend heeft er zich een drama afgespeeld in Oss. Een bakfiets met kinderen is aangereden door een trein. Vier kinderen zijn hierbij om het leven gekomen.

Tijdens een bezoek aan Drachten heeft Maxima gereageerd op het drama. Ze betuigt medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk. “Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss”, aldus de koningin. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. “We hebben geen woorden.”

Ook Rutte heeft gereageerd: 'Diep geraakt door het ontzettend verdrietige nieuws uit Oss waar vier jonge kinderen om het leven zijn gekomen bij een afschuwelijk ongeluk. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies' schrijft hij op Twitter.

 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: LINDAnieuws.nl | Beeld: ANP

Meghan Markle heeft haar passie voor eten en koken ingezet voor het goede doel. Samen met het goede doel Hubb Community Kitchen maakt ze een kookboek waarmee geld wordt opgehaald voor de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower in Londen vorig jaar. 

Het boek Together: Our Community Kitchen is gemaakt in samenwerking met het goede doel Hubb Community Kitchen. Meghan is al sinds begin het van dit jaar verbonden aan dit goede doel. Ze kwam erachter dat de keuken maar twee dagen per week open was, omdat er niet genoeg geld was om deze dagelijks draaiende te houden. 

Liefde

Veel overlevenden van de brand in Londen vorig jaar, wonen nog in hotels waar geen gelegenheid is om te koken. Daarvoor werd de ‘Hubb Community Kitchen’ opgericht. ‘Hubb’ betekent ‘liefde’ in het Arabisch en is een plaats waar de slachtoffers samen en voor elkaar koken. In het kookboek komen vijftig recepten te staan, waaronder drie van Meghan zelf. Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe boek, zal Meghan samen met een paar vrouwen van het goede doel een paar recepten uit het boek bereiden in Kensington Palace. Het boek is vanaf 28 september te verkrijgen. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Vogue | Beeld: Getty images