Nog geen maand voordat ze zich op 4 maart officieel zouden verloven tijdens een traditionele ceremonie, hebben de Japanse prinses Mako (26) en burgerman Kei Komuro (26) bekendgemaakt dat ze hun huwelijk uitstellen tot 2020.

More content below the advertising

Het stel zou op 4 november dit jaar trouwen, maar zou te weinig tijd hebben om het huwelijk voor te bereiden. De keizerlijke familie is druk bezig met het voorbereiden van de troonsafstand van keizer Akihito in april 2019, en de troonopvolging van kroonprins Naruhito, Mako’s oom. Volgens verschillende buitenlandse media heeft het stel verklaard dat het aan hun onvolwassenheid is te wijten dat ze sommige dingen té snel hebben gedaan. ‘Ik wil beter en concreter over het huwelijk nadenken en genoeg tijd nemen om onze bruiloft en de tijd daarna voor te bereiden,’ zou Mako gezegd hebben.

Titels inleveren

Voor Mako gaat er dan ook veel meer veranderen dan dat ze van vrijgezelle prinses naar getrouwde vrouw gaat. Omdat ze met een burgerman trouwt, wordt ze na haar bruiloft uit de keizerlijke huishouding gezet en moet ze al haar titels inleveren. Haar levensstijl zal drastisch veranderen: ze zal niet meer beschikken over een auto met chauffeur, een kamenier of andere hovelingen op wie ze tot nu toe op elk uur van de dag een beroep kan doen. Mako had dat allemaal over voor grote liefde Kei, die ze in 2012 leerde kennen toen ze allebei studeerden aan de International Christian University in Tokio. Maar kennelijk moet ze zich toch nog beter voorbereiden op haar nieuwe leven…

Beeld: ANP

 

Dat onze koningin aardig wat dansmoves in huis heeft, hebben we al eerder gezien. Ook bij een optreden van de band Bløf in Zeeland gooit Máxima de voetjes van de vloer.

Máxima bracht vandaag een bezoek aan de Lasloods in Vlissingen. Ze was hier om aanwezig te zijn bij het tekenen van een convenant dat ervoor zorgt dat meer Zeeuwse basisschoolleerlingen muziekonderwijs krijgen. En natuurlijk was daar Bløf om dit alles een gezellige sfeer te geven.

More content below the advertising

Swingen

Tijdens het optreden van de band, is te zien dat Máxima gezellig meedoet met de 500 aanwezige kinderen. Ze had het dan ook goed naar haar zin en vertelt na afloop: 'Een concert van Bløf op de vroege ochtend, wie heeft dat nu?’ Onze koningin is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas en kan wat goede muziek dan ook zeker waarderen. Ook Joop van den Ende was vandaag aanwezig.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: ANP

Hertogin Meghan is een paar dagen in The Big Apple. Volgens bronnen van People is ze daar omdat ze dinsdag een geheime babyshower houdt.

De 37-jarige voormalig actrice en nu royal kwam vrijdag aan en heeft een deel van haar zaterdag doorgebracht met theedrinken en macarons eten bij Laduree in SoHo. Zij werd daarbij vergezeld met styliste Jessica Mulroney. Dinsdag staat haar babyshower op de planning, waar maar een handjevol mensen voor uitgenodigd zijn. Het is voor het eerst dat Meghan New York bezoekt sinds ze getrouwd is met de Britse prins Harry in mei vorig jaar.

More content below the advertising

Relaxte trip

Volgens bronnen van Harper's Bazaar is dit een mooie gelegenheid voor de hertogin om bij te praten met vrienden en wat tijd door te brengen in de stad waar ze zo van houdt. Het is voor velen van de vrienden van Meghan de laatste keer dat ze haar voor de geboorte van haar baby zien. "Het is een relaxte trip voor haar. Meg zal verkwikt en uitgerust terugkeren naar huis, met heel veel nieuwe babykleertjes."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld en tekst: ANP