Nog geen maand voordat ze zich op 4 maart officieel zouden verloven tijdens een traditionele ceremonie, hebben de Japanse prinses Mako (26) en burgerman Kei Komuro (26) bekendgemaakt dat ze hun huwelijk uitstellen tot 2020.

Het stel zou op 4 november dit jaar trouwen, maar zou te weinig tijd hebben om het huwelijk voor te bereiden. De keizerlijke familie is druk bezig met het voorbereiden van de troonsafstand van keizer Akihito in april 2019, en de troonopvolging van kroonprins Naruhito, Mako’s oom. Volgens verschillende buitenlandse media heeft het stel verklaard dat het aan hun onvolwassenheid is te wijten dat ze sommige dingen té snel hebben gedaan. ‘Ik wil beter en concreter over het huwelijk nadenken en genoeg tijd nemen om onze bruiloft en de tijd daarna voor te bereiden,’ zou Mako gezegd hebben.

Titels inleveren

Voor Mako gaat er dan ook veel meer veranderen dan dat ze van vrijgezelle prinses naar getrouwde vrouw gaat. Omdat ze met een burgerman trouwt, wordt ze na haar bruiloft uit de keizerlijke huishouding gezet en moet ze al haar titels inleveren. Haar levensstijl zal drastisch veranderen: ze zal niet meer beschikken over een auto met chauffeur, een kamenier of andere hovelingen op wie ze tot nu toe op elk uur van de dag een beroep kan doen. Mako had dat allemaal over voor grote liefde Kei, die ze in 2012 leerde kennen toen ze allebei studeerden aan de International Christian University in Tokio. Maar kennelijk moet ze zich toch nog beter voorbereiden op haar nieuwe leven…

Beeld: ANP

 

Meghan Markle ziet er elke keer weer uit om door een ringetje te halen. Ook haar zachte, egale huid straalt iedere keer. Hoe doet ze dat toch? Haar schoonheidsspecialiste doet een boekje open. 

Geen overbodige luxe

Als je naar haar volle lippen, prachtige jukbeenderen en bruine ogen kijkt, heeft het waarschijnlijk ook met goede genen te maken. Maar niets komt zomaar aanwaaien. Meghans schoonheidsspecialiste Nichola Joss is bijvoorbeeld al druk in de weer met het voorbereiden van de huid van de actrice voor de grote dag in mei. Want als je dacht dat je enkele dagen van tevoren kunt beginnen met smeren, dan heb je het goed mis. “Zeker als je een probleemhuid hebt, met bijvoorbeeld acne of littekens, moet je minstens 4 tot 5 maanden vooraf al beginnen met smeren, wil je resultaat kunnen zien”, vertelt Nichola. “Eens in de twee weken een behandeling is geen overbodige luxe.”

Gezichtsmassage

Maar grote kans dat je het niet wilt of kunt betalen om iedere twee weken langs de schoonheidsspecialist te gaan. Geen paniek! Je kunt zelf ook je gezicht insmeren en masseren. Maar wat is nu een goede gezichtsmassage? Het is simpeler dan je dacht. Verwarm eerst de olie tussen je handpalmen. Leg vervolgens je handen op je gezicht en wrijf langzaam naar buiten toe, richting je slapen. Als je dit een paar keer herhaald, totdat de olie zich op heel je gezicht bevindt. Dan ga je de olie 1 minuut lang masseren. Het is belangrijk om te beginnen in het midden van je gezicht en met je vingertoppen te masseren, van binnen naar buiten en van onderen naar boven.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: ANP | Bron: Libelle 

Hoera! Queen Elizabeth is vandaag jarig. In de Royal Albert Hall viert de langszittende koningin van het Verenigd Koninkrijk haar 92e verjaardag. 

Hoewel het traditie is dat de Britse koningin haar verjaardag in besloten kring viert, is dat dit jaar anders. Vanavond woont Queen Elizabeth een groots verjaardagsconcert bij in de Royal Albert Hall in Londen. Onder andere zangers Tom Jones, Kylie Minogue, Sting en Shaggy zijn aanwezig om de koningin te entertainen tijdens "The Queen's Birthday Party", zoals het feest genoemd wordt. 

Dat Queen Elizabeth aanwezig is bij het concert, is zeker. Net als 'vele andere leden van de koninklijke familie'. Niet bekend is of haar zoon prins Charles en kleinzonen prins William en prins Harry het feest bijwonen. 

66 jaar koningin 

Elizabeth kwam ter wereld op 21 april 1926 en werd koningin in 1952, toen ze pas 25 jaar oud was. Inmiddels is ze al 66 jaar koningin van het Verenigd Koninkrijk. Ondanks haar leeftijd woont Queen Elizabeth nog regelmatig officiële gelegenheden bij. Dit in tegenstelling tot haar man prins Philip, die deze maand nog tien dagen in het ziekenhuis lag vanwege een operatie aan zijn heup. Hij stopte vorig jaar met werken. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Bron: Reuters | Foto: ANP