Prins Harry was jarenlang de meest begeerde vrijgezelle royal, maar nu hij op een huwelijk met Meghan Markle lijkt af te stevenen, is hij die titel kwijt. Zijn plaats is onmiddellijk ingenomen door de knappe achttienjarige Deense prins Nikolai. Maar of díe daar op zit te wachten...

Het heeft er alle schijn van dat de Deense prins Nikolai helemaal niet zo blij is met zijn onlangs verkregen label ‘meest begeerde vrijgezelle royal’. Nikolai probeert namelijk zoveel mogelijk uit de spotlights te blijven en laat zich alleen zien bij bijzondere familiemomenten en grootse officiële gelegenheden waar zijn aanwezigheid vereist is. Eind augustus maakte hij een uitzondering tijdens het feest dat zijn grootmoeder koningin Margrethe voor zijn achttiende verjaardag had georganiseerd op het koninklijk jacht de Dannebrog. Braaf poseerde Nikolai met zijn familie voor de fotografen voordat iedereen aan boord ging. Maar liever blijft hij op de achtergrond. Dat kan ook, want hij heeft geen officiële taken en leidt een leven zoals elke andere achttienjarige. Nikolai is de oudste zoon van prins Joachim, de jongere broer van kroonprins Frederik, en diens eerste echtgenote Alexandra. Vooral zijn vader vindt het belangrijk dat Nikolai kan doen wat hij zelf wil.

Eigen plan

‘Nikolai moet niet ergens toe gedwongen worden,’ aldus Joachim. ‘Als hij officiële taken wil, kan dat. Maar hij mag helemaal zijn eigen plan trekken.’ Nikolai krijgt geen toelage, land of bezittingen. Het enige voordeel dat hij uit zijn afkomst zou kunnen halen, is dat zijn prinsentitel hem nóg aantrekkelijker maakt voor jongedames. Alhoewel dat ook niet altijd opgaat: prins Harry klaagde er in het verleden over dat zijn prins-zijn vrouwen juist afschrikt. Maar dát had meer te maken met een toekomstige positie aan het Britse Hof dan met Harry zelf. Van een gouden kooi met etiquetteregels en protocollen is in het geval van Nikolai geen sprake. Hij is zevende in de lijn der troonopvolging en zal verschoond blijven van een leven aan het Hof. De jonge prins zit nog op Herlufsholm, een Deense kostschool ten zuiden van Kopenhagen, houdt van housemuziek en is gek op zijn jongere broer Felix (15) en zijn halfbroertje Henrik (8) en halfzusje Athena (5), die vader Joachim met diens tweede echtgenote Marie kreeg.

Beeld: sunshine

De Zweedse prinses Estelle, de oudste dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel, viert vrijdag haar zesde verjaardag. Het Zweedse hof heeft traditiegetrouw nieuwe foto’s van de jarige vrijgegeven. De drie foto’s zijn in Haga Palace gemaakt door Erika Gerdemark.

Op een van de foto’s zit Estelle samen met haar broertje, prins Oscar, aan tafel achter een grote verjaardagstaart. Op de andere twee beelden poseert het Zweedse prinsesje in een lichtgrijs rokje met roze vestje.

23 februari 2012

Estelle werd op 23 februari 2012 geboren in een ziekenhuis in Solna. De officiële titel van Estelle is hertogin van Östergötland of Oost-Götaland, een gebied ten zuiden van Stockholm.

Door: Show.nl | Beeld: Facebook & Instagram

De hertogin van Cambridge heeft een tattoo laten zetten. Geen echte natuurlijk, maar eentje van henna. Het gebeurde tijdens een bezoek aan The Old Fire Station, een culturele hub in Sutherland. Zij was hier samen met haar man prins William en koos voor een hennabloem op haar hand. Na een paar dagen zal deze weer verdwijnen.

Tijdens dit bezoekje leerden Kate en prins William meerdere artiesten kennen. Zo ook de 18-jarige Shajida Begum, die de hertogin een hennatattoo aanbood. ‘Ik vroeg haar of ze een tijdelijke tatoeage wilde en daar stemde ze mee in’, vertelt het meisje aan People. ‘Ze zei dat ze het ontwerp heel mooi vond.’

Bron: Grazia | Beeld: ANP