Prins Harry was jarenlang de meest begeerde vrijgezelle royal, maar nu hij op een huwelijk met Meghan Markle lijkt af te stevenen, is hij die titel kwijt. Zijn plaats is onmiddellijk ingenomen door de knappe achttienjarige Deense prins Nikolai. Maar of díe daar op zit te wachten...

Het heeft er alle schijn van dat de Deense prins Nikolai helemaal niet zo blij is met zijn onlangs verkregen label ‘meest begeerde vrijgezelle royal’. Nikolai probeert namelijk zoveel mogelijk uit de spotlights te blijven en laat zich alleen zien bij bijzondere familiemomenten en grootse officiële gelegenheden waar zijn aanwezigheid vereist is. Eind augustus maakte hij een uitzondering tijdens het feest dat zijn grootmoeder koningin Margrethe voor zijn achttiende verjaardag had georganiseerd op het koninklijk jacht de Dannebrog. Braaf poseerde Nikolai met zijn familie voor de fotografen voordat iedereen aan boord ging. Maar liever blijft hij op de achtergrond. Dat kan ook, want hij heeft geen officiële taken en leidt een leven zoals elke andere achttienjarige. Nikolai is de oudste zoon van prins Joachim, de jongere broer van kroonprins Frederik, en diens eerste echtgenote Alexandra. Vooral zijn vader vindt het belangrijk dat Nikolai kan doen wat hij zelf wil.

Eigen plan

‘Nikolai moet niet ergens toe gedwongen worden,’ aldus Joachim. ‘Als hij officiële taken wil, kan dat. Maar hij mag helemaal zijn eigen plan trekken.’ Nikolai krijgt geen toelage, land of bezittingen. Het enige voordeel dat hij uit zijn afkomst zou kunnen halen, is dat zijn prinsentitel hem nóg aantrekkelijker maakt voor jongedames. Alhoewel dat ook niet altijd opgaat: prins Harry klaagde er in het verleden over dat zijn prins-zijn vrouwen juist afschrikt. Maar dát had meer te maken met een toekomstige positie aan het Britse Hof dan met Harry zelf. Van een gouden kooi met etiquetteregels en protocollen is in het geval van Nikolai geen sprake. Hij is zevende in de lijn der troonopvolging en zal verschoond blijven van een leven aan het Hof. De jonge prins zit nog op Herlufsholm, een Deense kostschool ten zuiden van Kopenhagen, houdt van housemuziek en is gek op zijn jongere broer Felix (15) en zijn halfbroertje Henrik (8) en halfzusje Athena (5), die vader Joachim met diens tweede echtgenote Marie kreeg.


Beeld: sunshine

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk ook een babyshower. Zeker als je zoals Meghan uit Amerika komt. Toch ziet de hertogin af van dit feestje en wel om déze reden. 

Want hoewel het niet gebruikelijk is om een babyshower te houden binnen de koninklijke kringen, is dat toch niet de oorzaak van het cancellen van haar partijtje. Want dat de Britse royals het simpelweg 'gift grabbing' zouden vinden, daar zou Meghan weinig boodschap aan hebben gehad. Ze was van het plan het gewoon door te zetten, maar heeft het nu toch af moeten zeggen tot haar grote spijt.

Weinig animo

De kaarten waren namelijk al verstuurd, maar volgens de Britse tabloids hebben veel grote sterren de uitnodiging afgeslagen. Oei... Om dus geen flater te slaan, heeft Markle het feestje maar gelaten voor wat het was. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Toen Kensington Palace half oktober vorig jaar bekendmaakte dat Meghan Markle in verwachting is, kon de hertogin van Sussex stoppen met het verbergen van haar beginnende babybuikje en haar zwangerschap in volle glorie aan de buitenwereld tonen. Dat doet de echtgenote van prins Harry uiteraard in kleding van topmerken en -designers, waardoor ze vorig jaar voor bijna een half miljoen euro aan kleding heeft geshopt!

Meghans zwangerschap werd bekendgemaakt toen zij en prins Harry net aan hun eerste officiële overzeese bezoek – aan Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland – waren begonnen. Tijdens een tripje naar Bondi Beach in Sydney draagt de dan in elk geval drie maanden zwangere Meghan een jurk van de Australische ontwerper Martin Grant.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP