Hij is aantrekkelijk, succesvol en van koninklijke komaf. Kortom: voor veel vrouwen de ideale man. Maar Lorenzo Borghese, de zoon van de Italiaanse prins Francesco, zit niet om een partner te springen. Hij hecht er meer waarde aan om bij zijn zwerfhonden te zijn.

In 2012 werd hij nog wel even gelinkt aan socialite Tinsley Mortimer, en vervolgens tv-persoonlijkheid Sonja Morgan, maar sinds 2014 is Lorenzo vrijgezel. En dat terwijl hij iedere vrouw kan krijgen! Maar Lorenzo laat zich liever omringen door zijn rescuehonden. Sinds hij op zijn 21e labrador Belle kreeg, is Lorenzo stapelgek op honden. Door Belle’s huidproblemen kwam Lorenzo op het idee om zelf shampoos te ontwikkelen, met later zijn eigen verzorgingslijn als gevolg!

Honden redden

Maar niet alleen dat: Lorenzo richtte in 2012 Animal Aid USA op, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het helpen van zwerfhonden – inmiddels zijn er al 30.000 gered. ‘We redden er zo’n 300 per maand. We zijn allemaal vrijwilligers en het redden van honden is onze passie,’ vertelt Lorenzo in Bode Magazine. Door zijn inspanningen mogen honden in Amerika niet meer worden vergast – wat gebeurde om ze te euthanaseren, wat vaak fout ging en zodoende onnodig dierenleed veroorzaakte. Lorenzo blijft er echter nuchter onder dat hij dit heeft bereikt. ‘Mijn ouders hebben me gewoon opgevoed en geleerd om te zorgen.’ 

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.