Naast alle ellende omtrent haar omstreden vader Andrew is er nog een smet op het naderende huwelijk van de Britse prinses Beatrice met de Italiaanse miljonair Edoardo Mapelli Mozzi: hun relatie zou op een twijfelachtige manier zijn begonnen.

Eind mei zou Beatrice, de oudste dochter van de omstreden prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson, trouwen met Edoardo Mapelli Mozzi. Deze ‘Edo’, zoals hij genoemd wordt, kan er door niemand van beschuldigd worden dat hij een golddigger is. Hij is namelijk een Italiaanse graaf, wat betekent dat prinses Beatrice, die veel waarde hecht aan afkomst, binnenkort ook gravin zal zijn.

Article continues after the ad

Moeder van zijn zoontje

Hoewel de familie van Beatrice de vlag dus uithing toen de twee elkaar vonden, kwam hun relatie niet zonder slag of stoot tot stand. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hun liefde gebouwd is op een klein schandaal. Toen Edo zijn Beatrice ontmoette op de bruiloft van Eugenie, was hij namelijk al ruim drie jaar verloofd met de Chinees-Amerikaanse architecte Dara Huang, de moeder van zijn zoontje Christopher ‘Wolfie’ Woolf (3). Toen hij verliefd werd op de prinses, bleef hij nog wekenlang bij Dara wonen. Boze tongen beweren dat Edo eerst zeker wilde weten of zijn prille verhouding met Beatrice, die dus eigenlijk een verboden affaire was, toekomst had voordat hij de relatie met Dara verbrak.

Huwelijk

Edoardo zelf houdt tot op de dag van vandaag vol dat er geen overlap in de twee relaties zat. Volgens hem brak hij al een half jaar eerder met zijn ex-verloofde. Vrienden van Dara zeggen echter dat dat pertinent niet waar is. Dara zelf heeft nooit een woord over de situatie willen zeggen, maar was naar verluidt kapot van het liefdesbedrog. Inmiddels zijn alle plooien gladgestreken en gaat iedereen goed met elkaar om. Dara zal zelfs aanwezig zijn op het huwelijk van haar ex en heeft inmiddels gezegd dat ze Beatrice en Edo alle geluk van de wereld gunt. Hun zoontje Wolfie zal die dag optreden als getuige, hoewel dat moet worden gezien als een ceremoniële taak. Verwacht wordt dat na het huwelijk snel de komst van een halfzusje of -broertje wordt aangekondigd. En dan zal niemand het meer hebben over hoe de liefde tussen zijn of haar ouders ooit begonnen is.

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.