Gisteren vierden we Koningsdag om de 54e verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren. Niet alleen schitterde de koninklijke familie voor de Nederlandse pers, Máxima en de drie prinsessen hebben ook het internationale nieuws gehaald.

Zo hebben Duitsland en Engeland de foto's van Koningsdag in handen gekregen. En dat is goed nieuws, want de landen om ons heen zijn enorme fan van ons koningshuis. 

Koninklijke modellen

Het Duitse online magazine Gala vindt dat de leden van koninklijke familie zo door kunnen gaan voor modellen. 'Het lijkt net alsof ze een shoot hebben voor de cover van een glossy magazine', schrijven ze. De Bunte maakte een artikel op hun website met daarin: 'Máxima op stap met haar drie dochters – en de een is mooier dan de ander.' In het volgende artikel halen ze de outfits nog even aan. 'De drie prinsessen op geen enkele manier onder doen voor hun moeder als het gaat om outfitkeuze.'

Bijgewerkte prinsessen

Normaal gesproken is ons buurland al enorm fan van ons koningshuis, maar dit keer liet ook Engeland van zich horen. Aangezien het een andere Koningsdag was dan normaal, werden de prinsessen tijdens de "talkshow" even bijgewerkt door de visagiste. De Daily Mail kon het niet laten om juist die foto's te delen en schrijven erbij: 'De coronamaatregelen hielden de koninklijke familie niet tegen om alles uit de kast te halen. Máxima verkleedde zich in een knielange gele en groene rok met een bijpassende top, clutch en schoen.'

Article continues after the ad

De outfits op een rij

Koningin Máxima en prinsessen Amalia en Ariane hebben op Koningsdag opnieuw gekozen voor een outfit van het Belgische modehuis Natan. Prinses Alexia droeg een crèmekleurige jurk en vest van het merk Maje. Dat zei modedeskundige Josine Droogendijk op Twitter. Koning Willem-Alexander, die dinsdag 54 jaar is geworden, is gehuld in een donkerblauw pak.

Favoriet modehuis

Máxima draagt een jurk die ze niet eerder heeft gedragen met een blauw-gele print uit een eerdere collectie van Natan, een van haar favoriete modehuizen. Haar bijpassende hoed is volgens Droogendijk van de Belgische hoedenmaker Fabienne Delvigne. Amalia heeft gekozen voor een broekpak met donkergroene broek en lichtblauwe top, eveneens van Natan. Haar jongste zusje Ariane droeg een donkerblauwe jurk van het Belgische modehuis.

Alexia heeft eigen smaak

Alexia ging op Koningsdag niet mee met haar moeder en zussen. Zij droeg een outfit van het Franse merk Maje. Wel heeft de prinses een zwart tasje geleend van haar moeder. Het is een bijzonder accessoire omdat de koningin hem in 2007 al aan haar arm had hangen tijdens een bezoek aan Eindhoven, de stad waar de Oranjes dinsdag de verjaardag van de koning vieren.

Bron: Libelle.nl, ANP| Beeld: Edwin Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.