Koning Willem-Alexander zou opnieuw getroffen zijn door Besnier Boeck, de ziekte waar hij eerder van leek te zijn genezen. Althans: dat beweren Duitse bronnen, die het uit de mond van insiders hebben vernomen. ‘Het gaat niet goed met de koning.’ En wat stelt longspecialist Dr. Michael Barczok?

Net nu koningin Máxima na een periode waarin ze erg vermoeid oogde weer lekker in haar vel zit, zou het niet goed gaan met haar echtgenoot Willem-Alexander. Althans, dat beweert het Duitse Freizeit Express. Het doorgaans goed ingelichte magazine heeft uit kringen rond de koning slecht nieuws opgetekend. Willem-Alexander zou opnieuw geteisterd worden door de ziekte die hij al een tijdje geleden dacht te hebben verslagen.

Longziekte

Besnier Boeck, ook wel sarcoïdose genoemd, is een ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in organen en weefsels in het lichaam. De ziekte ontstaat meestal in de longen, in de lymfeklieren, maar ook de ogen, huid, lever en nieren kunnen aangetast worden. Kortademigheid, algehele malaise, vermoeidheid, pijnlijke gewrichten en temperatuurverhoging zijn de meest voorkomende klachten. In Freizeit Express vertellen bronnen dat het bij Willem-Alexander de longen zijn waar de ziekte zich momenteel manifesteert. Dat de koning vorige week zijn bezoek aan Duitsland annuleerde, waar het coronavirus, dat voor mensen met longproblemen extra gevaarlijk kan zijn, opnieuw oplaait, is logisch.

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.