Een bijzonder verhaal uit Windsor Castle. Een indringer, die verkleed was als priester, kon niet alleen het paleis binnendringen, maar heeft daar zelfs de nacht doorgebracht. 

Dit gebeurde afgelopen april toen de koningin haar 96e verjaardag vierde op landgoed Sandringham.

Kennis van de beveiliger 

Hoe de indringer het beveiligde paleis kon binnendringen? Hij vertelde simpelweg een bekende van een van de wachters te zijn. Zonder ID mocht de 'priester' naar binnen waardoor hij op een paar honderd meter afstand van Elizabeth's appartement stond. Gelukkig was de Queen net een dagje de hort op...

Indrukwekkende indringer 

De indringer liep zeker niet stilletjes door de hallen van het paleis. Sterker nog, hij liet goed van zich horen tijdens gesprekken aan tafel met officieren. Hij vertelde onder andere gediend te hebben in Irak en als testpiloot uit een schietstoel te zijn gelanceerd. Hierdoor zou hij meerdere organen hebben moeten laten verwijderen. 

Article continues after the ad

Zwakke beveiliging

Na deze bijzonder opvallende gesprekken werd de politie de volgende ochtend toch maar ingeschakeld. Net op tijd, want Elizabeth kwam een paar uur later weer richting Windsor Castle. 

Fan van royals

De indringer heeft blijkbaar een zwak voor de Britse Royals. De Daily Mail kan namelijk melden dat de 'priester' eerder al een gratis hapje wilde eten omdat hij zogenaamd vrienden zou zijn met Prins Harry en Meghan Markle. In tegenstelling tot de beveiliging op Windsor Castle, geloofde de kroegeigenaar deze praatjes niet en werd hij daar direct weggestuurd. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.