De Zweedse koning Carl Gustaf is in zijn eentje afgereisd naar de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. En dat is niet zoals gepland, want hij zou vergezeld worden door zijn echtgenote koningin Silvia. Maar Silvia besloot op het allerlaatste moment thuis te blijven. Rommelt het wéér in het koninklijk huwelijk?

Is het hommeles tussen koning Carl Gustaf (71) en koningin Silvia (74)? Het was de bedoeling dat het koninklijk echtpaar samen een week lang aanwezig zou zijn op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Maar tegen alle verwachtingen in is de vorst in zijn eentje afgereisd naar Pyeongchang om daar de Zweedse sporters aan te moedigen. Eerder werd het lang van tevoren geplande tripje uitgesteld vanwege het overlijden van de Deense prins Henrik. Koning Carl Gustaf is een neef van koningin Margrethe, en maakte meteen na het bericht dat haar echtgenoot was overleden plannen om Henriks begrafenis bij te wonen. Maar toen liet Margrethe weten dat Henrik een intiem afscheid had gewild, zónder koninklijke gasten. Daarmee kon de reis van Carl Gustaf en Silvia naar Zuid-Korea toch doorgaan. De publieke verbazing was dan ook groot toen Silvia opeens besloot om niet mee te gaan!

Privézaken

Volgens het Zweedse hof heeft Silvia té veel officiële verplichtingen om het land te verlaten. Bovendien zouden er privézaken spelen die haar aan huis kluisteren. Silvia’s beslissing heeft in Zweden de gemoederen flink in beweging gebracht. Officiële verplichtingen staan lang van tevoren in de agenda en deze trip werd eind december vorig jaar al vastgelegd. Bovendien bezoeken Carl Gustaf en zijn vrouw sinds ze elkaar in 1972 tijdens de Olympische Zomerspelen in München leerden kennen steevast samen de zomer- en winterspelen. Daar wordt tijd voor vrijgemaakt! Gespeculeerd wordt dat de jongste dochter van het koningspaar, prinses Madeleine, op punt van bevallen staat. Madeleine is in maart uitgerekend van haar derde kindje met echtgenoot Chris O’Neill. Eerder maakte ze bekend dat ze half februari vanuit Londen, waar het gezin woont, naar Zweden zou afreizen om daar de baby ter wereld te brengen. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 9 ligt nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Robert Ghement (ANP)

Niet alleen de vader van Meghan Markle, Thomas, vraagt geld aan de media voor interviews. Ook Meghans halfzus Samantha praat pas als er betaald is. Haar minimum prijs ligt op 1300 euro, zo blijkt uit een email die The Blast in handen heeft gekregen.

Het medium heeft het email-verkeer tussen Samantha en The Domenick Nati Show, een Amerikaans radioprogramma, geopenbaard. Meghans halfzus eist hierin een vergoeding 'om zeker te weten dat ze niet voor gek gezet wordt door een of andere lomperik'. Ook schrijft ze zelf voor de radio gewerkt te hebben en dat ze dus 'weet hoe het spelletje werkt'.

Betalen

Bronnen bij de radioshow zeggen contact gezocht te hebben met Markle om te praten over haar pasgetrouwde halfzusje, maar hoorden een tijdlang niets terug. Toen dat wel het geval was, bliezen ze de boel af omdat ze weigerden haar te betalen. Meghan is de afgelopen maanden meerdere malen in verlegenheid gebracht door zowel haar vader als halfzus, die publiekelijk en tegen betaling over haar spraken in de media.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: ANP | Beeld: Hollandse Hoogte

Aantrekken wat er voor je klaar ligt, zonder erover na te denken? Dat kan natuurlijk niet als je koninklijk bloed hebt. Net als bij de keuze van juwelen, die hebben altijd betekenis. En dus vermoeden flink wat mensen dat er een verborgen boodschap zat achter de broche van Queen Elizabeth. 

Door: Libelle

Het zou een subtiele sneer zijn naar Donald Trump die afgelopen vrijdag samen met Melania een staatsbezoek aan Engeland bracht.

Amerika 

De koningin van de UK draagt altijd broches, die ze vaak heeft gekregen als geschenk bij staatsbezoeken. Bij officiële gelegenheden worden toepasselijke broches opgespeld. Op de dag dat Donald Trump en zijn vrouw arriveerden, koos the queen voor een heel bijzondere flonker: een vintage ornament, dat haar cadeau is gedaan door niemand minder dan Barack en Michelle Obama. Uit alle honderden broches die ze kon kiezen, droeg ze die van de Obama’s. Dat is in haar positie nogal een gebaar.

Canada

Het allermooist is nog dat ze op de derde dag van het Amerikaanse bezoek opnieuw een steek-onder-water-per-broche uitdeelde. Toen droeg ze namelijk een Canadees exemplaar, eentje cadeau gedaan door Trudeau, die door Trump na de G7 nog werd uitgekafferd en ‘zwak’ werd genoemd. Er gaat heel wat schuil achter die kroonjuwelen dus.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: Matt Dunham (ANP)