De uitnodiging die de Deense prins Joachim kreeg om in Frankrijk te gaan studeren, zal vooral door zijn echtgenote prinses Marie met gejuich zijn ontvangen. Niet alleen keert ze terug naar haar vaderland, ze ziet zo ook Joachims ex uit beeld verdwijnen…

Deze zomer verhuist de Deense prins Joachim met zijn echtgenote Marie en hun kinderen Henrik (9) en Athena (7) voor een jaar naar Parijs. In de Franse hoofdstad zal Joachim vanaf september zes dagen per week de hoogste Franse militaire managementopleiding gaan volgen aan het Centre des hautes études militaires (CHEM) en het Institut des hautes études de la défense nationale (IHEDN). Hij doet dit op uitnodiging van de Franse minister van Defensie, en dat is weer een gevolg van het staatsbezoek dat president Emmanuel Macron vorig jaar bracht aan Denemarken. Het is voor het eerst dat een Deense officier deze opleiding volgt. Een hele eer natuurlijk, en Joachim greep de kans dan ook met beide handen aan. Echtgenote Marie, Française van geboorte, zal nóg blijer zijn geweest. Bij het vooruitzicht dat ze een jaar in haar vaderland gaat wonen, zal haar hart een sprongetje hebben gemaakt. Maar er is volgens Deense royalty-insiders nóg een reden waarom ze het heerlijk vindt Denemarken voor een poosje te kunnen verlaten. Daar wordt ze namelijk geregeld geconfronteerd met Joachims ex-vrouw Alexandra Manley, die nog altijd deel uitmaakt van het leven van de prins. Niet alleen omdat ze samen zonen Nikolai (19) en Felix (16) hebben, maar ook omdat Joachim nog steeds waakt over het welzijn van Alexandra. Zo maakte hij zich erg boos over de discussie over de staatstoelage die zij sinds de scheiding in 2005 ontvangt. Koningin Margrethe wilde die jaarlijkse vergoeding van 250.000 euro onder druk van de publieke opinie stopzetten, maar de prins reageerde woedend op dat voornemen: ‘Dat bedrag is ook bedoeld voor de opvoeding van mijn zonen. Alexandra én mijn kinderen hebben daar recht op!’ En toen Joachim, naar verluidt om financiële redenen, moest verhuizen uit kasteel Schackenborg, een huwelijkscadeau van zijn moeder, koos hij ervoor om in de statige wijk Klampenborg in Kopenhagen te gaan wonen. Dicht bij zijn ex-vrouw, waardoor hij gemakkelijker contact zou kunnen hebben met zijn twee oudste zonen.

More content below the advertising

Dit artikel komt uit Story. Editie 6 ligt nu in de winkels of lees verder op Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Met de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima drie kinderen met een geheel eigen persoonlijkheid. Dít is Alexia (13).

Alexia is dé modeprinses van de drie. Ze heeft onder diverse schuilnamen verschillende Instagram-accounts, waarop ze haar outfits fotografeert. Ook al zijn sommige van haar accounts openbaar, ze zijn moeilijk te vinden. Haar privé kledingstijl is veel hipper en minder netjes dan de kleding die ze in het openbaar draagt. Alexia heeft een groot gevoel voor humor, want ze vindt niets leuker dan onder een van haar pseudoniemen te reageren op nep Alexia-accounts. Alexia is fan van de Nederlandse band Kensington en van realityster Koen Kardas-hian. Alexia rijdt paard (op Pixie) en doet onder de naam ‘Alexia Marcela’ mee aan zwemwedstrijden. Ook houdt ze van dansen en is ze fervent hockeyster. Ze zit in de tweede klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Alexia kan heel goed zingen, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. Van de drie zusjes is Alexia de echte Latina – ze lijkt niet alleen qua uiterlijk het meest op haar moeder Máxima, ze heeft ook dat typische Zuid-Amerikaanse temperament, ook al is ze tegelijkertijd schuchterder en introverter dan haar zusjes. Maar haar emoties uit ze heftig, dat deed ze volgens haar ouders al als baby. 

More content below the advertising

Lees de verhalen over de andere twee prinsessen in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Afgelopen juli werden op klaarlichte dag twee kostbare kronen en een rijksappel gestolen uit de Strängnäs Kathedraal in de Zweedse hoofdstad Stockholm. 

De kostbare kroonjuwelen uit de 17e eeuw werden afgelopen week teruggevonden in een vuilnisbak in een buitenwijk van Stockholm. Wie ze daarin heeft gegooid en waarom is (nog) niet duidelijk.

More content below the advertising

Dit artikel komt uit Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP