Beatrix is deze week 80 geworden. Een perfect moment om stil te staan bij haar grote verdiensten voor onze monarchie. Van Beatrix als privépersoon zien we helaas weinig. Haar persoonlijke leven speelt zich steeds meer af binnen de muren van haar woonpaleis in pannenkoekenparadijs Lage Vuursche en haar kantoor aan het Haagse Noordeinde.

Slechts zelden wordt ons een blik gegund in haar leven thuis. Juist daardoor is het bijzonder als er eens iemand uit de school klapt over wat zich in die informele sfeer allemaal afspeelt. In NRC stond het afgelopen weekend een bewerking van de epiloog in het boek Beatrix. Dwars door alle weerstand heen, dat de goed geïnformeerde Jutta Chorus over haar schreef. Daarin wordt de onderdanen een soms aangrijpend kijkje gegund in Beatrix’ gevoelsleven. 

Alleen

Een bekende van Beatrix zegt: ‘Ze heeft ervoor gekozen daar alleen te leven. Dat heeft ze altijd goed gekund en na de dood van Claus is dat onontkoombaar geworden.’ Wel bezoekt ze haar schoondochter Mabel en haar gezin geregeld; volgens de hofbronnen omdat ze zich daar verantwoordelijk voor voelt na het overlijden van haar middelste zoon Friso, maar ook voor haar plezier. Dat Beatrix als vrouw alleen alles wat haar overkomen is, en nog ten deel zal vallen, moet meemaken en ondergaan, is zwaar. Volgens huisvriend Huub Oosterhuis liet Beatrix aan intimi weten wat dat met haar doet. ‘Ze heeft in kleine kring weleens laten vallen dat ze een partner mist.’ 

Dit artikel komt uit Story 5. Deze editie ligt nu in de winkel.


Beeld: Peter Smulders

Sinds prins Harry en Meghan Markle openlijk een stel vormen, is er nog geen moment geweest dat de buitenwacht níét met belastende verklaringen kwam over de Amerikaanse actrice. Harry zou vrezen dat zijn huwelijk met Meghan hierdoor onder druk komt te staan...

Meghans voormalige hartsvriendin Ninaki Priddy vertelde aan de Daily Mail: ‘Meghan is helemaal niet zo onschuldig als iedereen denkt. Achter die lieve lach gaat een berekenende, koude vrouw schuil.’ Ook zei ze dat Meghan haar eerste echtgenoot Trevor Engelson, met wie ze twee jaar getrouwd was, als een baksteen had laten vallen: ‘Toen ze een beroemde actrice werd, was hij kennelijk niet goed genoeg meer voor haar.’ Meghans vader deed de gemoederen nóg hoger oplaaien. Hij sloot een deal met een paparazzo die hem zogenaamd stiekem fotografeerde, terwijl hij artikelen over Harry en Meghan in een internetcafé las. Toen bekend werd dat hij zich daarvoor had laten betalen, bood Thomas zijn excuses aan en zei zich zo te schamen dat hij niet naar de bruiloft zou komen. Even later zou hij wél weer komen – hij zou Meghan weggeven – om vervolgens vanwege een hartoperatie tóch verstek te laten gaan. En toen verscheen hij plotsklaps op televisie in een interview waar niemand iets van wist... De gebeurtenissen zouden Harry en Meghan nerveus maken voor wat er nú weer zal gebeuren en Meghan zou enorm lijden onder de situatie. Harry zou zelfs vrezen dat al die krachten van buitenaf er uiteindelijk voor zorgen dat hun prille huwelijk ernstig wordt ondermijnd. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Mischa Schoemaker (ANP)

De Spaanse oud-koning Juan Carlos is voor de zoveelste keer in opspraak geraakt. Nu vanwege belastingontduiking! Juan Carlos’ voormalige minnares Corinna is klokkenluider. Grote vraag is waaróm. Neemt ze wraak op de voormalige Spaanse getrouwde vorst die terugkeerde bij een ándere ex-geliefde?

Een nieuw, zoveelste schandaal treft de Spaanse koninklijke familie. Oud-koning Juan Carlos wordt beticht van belastingontduiking en witwassen. De Spaanse minister van Justitie Dolores Delgado heeft een onderzoek naar zijn handel en wandel aangekondigd. Aanleiding is de opname van een gesprek tussen Corinna zu Sayn-Wittgenstein en een voormalige Spaanse politieman, zo schrijft de Spaanse krant OK Diario. Het gesprek zou in 2015 in Londen hebben plaatsgehad.

Ex-minnares

Corinna is de ex-minnares van Juan Carlos. Hun affaire, die zo’n twaalf jaar duurde tijdens zijn huwelijk met Sofia, kwam aan het licht toen de toen-malige koning op olifantenjacht in Botswana zijn heup brak en naar het ziekenhuis in Madrid moest worden vervoerd. Toen werd duidelijk dat Corinna hem had vergezeld op zijn safari. Juan Carlos brak meteen met Corinna, die naar Monaco vertrok en daar adviseur van prins Albert werd. En van die verhuizing zou Juan Carlos dankbaar gebruik hebben gemaakt. In het gesprek met de oud-agent vertelde Corinna namelijk dat Juan Carlos op háár naam, zonder dat ze het wist en zonder haar toestemming, in het buitenland panden kocht. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP