De Amsterdamse dominee Nico ter Linden is op 81-jarige leeftijd overleden. De gepensioneerde voorganger was vanaf 1975 bijna twintig jaar de predikant van de protestantse Westerkerk in Amsterdam. Zijn overlijden werd door familie bekendgemaakt. Ter Linden was al geruime tijd ziek. 

Schrijver

Ter Linden werd geboren in Amersfoort in 1936. Naast voorganger was Ter Linden ook schrijver van meerdere boeken en was hij columnist van dagblad Trouw. Ook maakte hij het televisieprogramma Op verhaal komen in de Wester voor de NCRV.

Koninklijk Huis

Ter Linden was de jongere broer van dominee Carel ter Linden (84). Carel was predikant van de Kloosterkerk in Den Haag en daarmee feitelijk huispredikant van het Koninklijk Huis. Hij zegende onder meer het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima kerkelijk in en deed hij dat ook bij de huwelijken van de prinsen Johan-Friso en Constantijn.


Beeld & bron: ANP

Het is dit jaar een druk trouwseizoen voor de Britse royals. Na de bruiloft van Harry en Meghan in mei, stapt prinses Eugenie (29) in oktober in het huwelijksbootje. En dat belooft weer een waar spektakel te worden.

Door: Chanan Foppen (Libelle)

Op de royal wedding van Harry en Meghan werden al veel beroemde gasten gespot, maar prinses Eugenie zal daar nog een schepje bovenop doen. De Daily Mail meldt dat er flink wat beroemde mensen een uitnodiging voor de bruiloft zullen ontvangen.

Modellen

Prinses Eugenie kan flink wat beroemde Britten tot haar vriendinnen rekenen. Zo zijn sterren als zangeres Ellie Goulding, model Cara Delevigne en actrice Suki Waterhouse zeker aanwezig bij de bruiloft. Daarnaast is Kate Moss een goede vriendin van de moeder van Eugenie en zal ook Cindy Crawford op het bruidspaar komen proosten. Net als Elton John en George Clooney, die hun pak weer uit de kast moeten trekken voor de bruiloft.

St. George’s Chapel

De bruiloft vindt op 12 oktober plaats in St. George’s Chapel in Windsor. Daar vond de dienst van Harry en Meghan ook plaats op 19 mei.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: Hollandse Hoogte

De relatie tussen Meghan en haar vader Thomas Markle zou de laatste tijd allesbehalve goed zijn. Toch weerhoudt dit er Meghan niet van om weer contact te willen met haar vader. Maar ze stelt wel één eis aan een mogelijke verzoening. 

Volgens een bron aan Daily Mail zou Meghan alleen contact willen als hij ophoudt met negatieve verhalen te verspreiden aan de media. Ze heeft dan ook liever dat Thomas rechtstreeks naar haar een bericht stuurt, dan indirect in alle bladen.

Wel contact

Ook zou het niet helemaal waar zijn dat het onmogelijk is voor Thomas om contact op te nemen met zijn dochter. 'Hij weet dat haar moeder Doria regelmatig contact met haar heeft en hij weet hoe hij Doria moet bereiken.' Daarnaast is het gebrek aan respect een doorn in het oog van de hertogin. 'Thomas praat meer met de pers dan dat hij direct contact zoekt met zijn dochter.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Grazia | Beeld: Hollandse Hoogte