Of het echt zo is zullen we nooit weten, maar we gokken dat de slingers zijn opgehangen in Villa Eikenhorst. Het is namelijk feest bij onze koninklijke familie! Prinses Ariane is vandaag 10 jaar geworden. 

Lees ook: 5 dingen die je moet weten over prinses Ariane 

Lastige start

Het is vandaag tien jaar geleden dat Ariane Wilhelmina Máxima Ines op 10 april ter wereld kwam in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Het prinsesje had geen makkelijke start. Ariane had een infectie aan haar luchtwegen en werd drie weken na de geboorte met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ze was er slecht aan toe, maar knapte gelukkig weer op. 

Article continues after the ad

Slimme meid

Inmiddels is prinses Ariane een slimme meid die zich niet zo snel van haar stuk laat brengen. Waar haar zussen zenuwachtig zijn voor belangrijke gebeurtenissen, houdt Ariane het hoofd koel. Aan aandacht heeft ze nu al geen gebrek. Met Valentijnsdag kreeg ze een liefdesbrief van een negenjarige jongen uit Tilburg. De jongen kreeg een bedankbrief van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 

Hobby's

Ze gaat naar de Openbare Bloemcampschool. Als ze niet op school zit, beoefent ze één van haar vele hobby's. De prinses rijdt in haar vrije tijd graag paard, en doet aan hockey, tekenen en jazzballet.  Ariane is ook nog hartstikke muzikaal, ze speelt gitaar. Wat de jongste dochter vandaag doet met haar verjaardag is niet bekend, maar ze zal hoe dan ook een leuke dag hebben!

Beeld: Peter Smulders