Prinses Amalia is vandaag jarig! De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima viert vandaag haar vijftiende verjaardag. En dat leek ons een goede reden om een aantal foto's op een rij te zetten.

Op 7 december werd Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, zoals prinses Amalia volledig heet, geboren. Op onderstaande foto laat koning Willem-Alexander zijn dochter trots zien buiten het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. 

Op deze foto is prinses Amalia samen met haar ouders te zien. Op dit moment bedankte het prinselijk paar voor alle felicitaties, cadeaus en post die zij ontvingen na de geboorte. 

Prinses Amalia werd op 12 juni 2004 gedoopt door dominee C. van der Linden in de Grote St. Jacobskerk in Den Haag. 

Prinses Amalia's eerste zomervakantie samen met vader Willem-Alexander, moeder Máxima, oma Beatrix in het Toscaanse plaatsje Tavernelle in Italië. 

In 2005 kreeg prinses Amalia er een zusje bij: prinses Alexia. Hier zijn zij samen met moeder Máxima te zien in Buenos Aires. 

In 2007 kregen de zusjes Amalia en Alexia er nog een zusje bij: prinses Ariane. Hieronder is te zien dat zij met moeder Máxima, vader Willen-Alexander, oma Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien op vakantie zijn in het Oostenrijkse wintersportplaatsje Lech. 

Prinses Amalia samen met haar twee zusjes prinses Alexia en prinses Ariane. Zij vierden samen met hun ouders kerst in Argentinië. 

Prinses Amalia samen met haar zusjes en vader Koning Willem-Alexander en moeder Koningin Máxima na de troonswisseling op het balkon. 

Prinses Amalia samen met de koninklijke familie in het skiplaatsje Lech. 

Prinses Amalia bij de viering van Koningsdag.

Hier poseert prinses Amalia samen met haar zusjes prinses Alexia en prinses Ariane in het natuurgebied Meijendel in Wassenaar. 

Prinses Amalia samen met haar vader koning Willem-Alexander.

Prinses Amalia samen met haar zusjes en ouders tijdens Koningsdag in 2017.

Prinses Amalia op de 80ste verjaardag van prinses Beatrix.

Hieronder is prinses Amalia te zien met haar vader Koning Willem-Alexander afgelopen zomer. 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

'We’re family. Please reach out to me.' Met deze woorden smeekt Thomas Markle om contact met zijn dochter. De hopeloze vader vertelt in het programma Good Morning Britain dat hij haar elke dag probeert te bereiken. Tevergeefs. 

Smeekbede

Thomas heeft zijn dochter niet meer gesproken sinds de voorbereidingen voor het huwelijk. De hertogin verbrak destijds het contact, waardoor hij zijn schoonzoon nog nooit heeft ontmoet. De vader hoopt dat zij nu wél iets van zich laat horen. 'Ik hou zo veel van je. Je bent mijn dochter en ik zou graag iets van je willen horen,' zegt hij in het programma. 'Ik ben ervan overtuigd dat we onze geschillen kunnen oplossen, want we zijn familie. Laat alsjeblieft iets van je horen.' 

Familieproblemen

De hopeloze vader hoopt zelfs dat koningin Elizabeth hem wil helpen. 'Ik zou het op prijs stellen als ze iets kan doen en ik zou toch zeggen dat zij familieproblemen wil oplossen', zei hij. 'Alle families, koninklijk of niet, zijn hetzelfde en ze zouden bij elkaar moeten zijn. Zeker rond de feestdagen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Al enkele dagen voor haar geboortedag – 23 december – beginnen in Zweden allerhande festiviteiten om koningin Silvia’s 75e verjaardag luister bij te zetten. De verstoorde verstandhouding tussen koning Carl Gustaf en zijn dochter prinses Madeleine dreigt echter een fikse domper op de feestvreugde te zetten...

De nieuwste gezinsfoto’s die de Zweedse prinses Madeleine op haar Instagram-pagina plaatste, werden door haar volgers juichend ontvangen. Maar haar vader koning Carl Gustaf zal ze met een stuk minder enthousiasme hebben bekeken. Of misschien wel helemaal niet! Ze zijn namelijk gemaakt in Florida, waar de prinses met haar man Chris O’Neill en kinderen Leonore (4), Nicolas (3) en de afgelopen maart geboren Adrienne sinds kort woont. Volgens Zweedse royalty-insiders is Carl Gustaf allesbehalve blij met de verhuizing van zijn jongste dochter, en dat zou nog zacht uitgedrukt zijn. De koning zou het liefst zien dat Madeleine met haar gezin ‘gewoon’ in Zweden woont.

Plichten

Hij wil hen niet alleen dicht in de buurt hebben zodat hij ze vaak kan zien, ook zou hij de wens hebben dat Madeleine haar prinsessenplichten vervult. En nu ze helemaal in Florida woont, is dat niet altijd mogelijk en zegt ze steeds meer officiële plichtplegingen af. Carl Gustaf zou woedend zijn geworden toen Madeleine meldde dat ze begin december niet naar de jaarlijkse Nobelprijs-uitreiking komt omdat ze bij haar kinderen wil blijven, die nog moeten wennen aan hun nieuwe omgeving. Later in de maand zou ze dan wel weer met haar gezin naar Zweden afreizen voor de verjaardag van koningin Silvia. Het is de vraag of de verstoorde verhoudingen tussen vader en dochter niet een enorme domper op de feestvreugde zullen zetten...

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het hele verhaal op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP