Het is vandaag een feestelijke dag voor het Koninklijke huis. Beatrix viert namelijk haar 81ste verjaardag. Wij hebben een aantal leuke foto's op een rij gezet van door de jaren heen.

Op 31 januari 1938 wordt prinses Beatrix geboren. Op de foto is ze 48 uur oud en ligt ze in haar wieg op paleis Soestdijk. 

Article continues after the ad

Op 18-jarige leeftijd gaat prinses Beatrix na het behalen van haar gymnasiumdiploma studeren in Leiden.

Het eerste staatsieportret van Beatrix na haar inhuldiging als koningin. Zowel de broche als het diadeem zijn erfstukken van haar overgrootmoeder koningin Emma.

Huwelijksvoltrekking van prinses Beatrix en prins Claus in de Westerkerk in Amsterdam op 10 maart l966

Op 27 april 1967 wordt hun eerste zoon prins Willem-Alexander geboren. In 1968 en 1969 komen achtereenvolgens prins Friso en prins Constantijn ter wereld.

Op 30 april 1980 neemt prinses Beatrix het stokje over van haar moeder. 

2004 is een zwart jaar voor Beatrix, met de dood van haar beide ouders. In maart overlijdt prinses Juliana en in december prins Bernhard.

In 2012 raakt prins Friso in levensgevaar na een ski-ongeluk, waarbij hij in coma komt te liggen. In juli 2013 wordt hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch, waar hij op 12 augustus van dat jaar overlijdt. 

Op 28 januari 2013 kondigt koningin Beatrix aan af te treden. Zij geeft het stokje over aan Willem-Alexander.

Sinds 4 februari 2014 woont prinses Beatrix officieel in Kasteel Drakensteijn, maar ze verblijft nog regelmatig in Den Haag.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP