Afgelopen 14 mei vierden Mary en Frederik hun dertienjarig huwelijk. Het kroonprinselijk paar is dolgelukkig met elkaar en hun kroost, en straalt dat ook uit. Toch ging hun huwelijksleven niet altijd over rozen. 

Lees ook: Zweedse prins Carl Philip worstelt met zijn dyslexie 

Midlifecrisis

Vlak na de geboorte van hun tweeling Vincent en Josephine (zes jaar geleden) leek Frederik een heel ander mens geworden. Nors en zakelijk pakte hij zijn werk weer op. In een openhartig interview kwam hij vermoeid over en leek hij plotseling alle levenslust verloren te zijn. Volgens paleisinsiders lukte het Mary nog maar nauwelijks om begrip voor Frederik op te brengen. Deense media publiceerden foto's waarop het stel niet meer zo stralend en verliefd als voorheen naast elkaar stond, en het volk vreesde dat het weleens gedaan kon zijn met het huwelijk.

Article continues after the ad

Bereid te vechten

Maar Mary toonde zich een sterke en doortastende vrouw, die bereid was te vechten voor haar relatie. En langzaamaan wist Frederik zijn midlifecrisis te overwinnen. Hij liet zich weer als zijn oude, enthousiaste zelf aan het volk zien, en Mary straalde als vanouds aan zijn zijde.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: BrunoPress