Afgelopen 14 mei vierden Mary en Frederik hun dertienjarig huwelijk. Het kroonprinselijk paar is dolgelukkig met elkaar en hun kroost, en straalt dat ook uit. Toch ging hun huwelijksleven niet altijd over rozen. 

Lees ook: Zweedse prins Carl Philip worstelt met zijn dyslexie 

Midlifecrisis

Vlak na de geboorte van hun tweeling Vincent en Josephine (zes jaar geleden) leek Frederik een heel ander mens geworden. Nors en zakelijk pakte hij zijn werk weer op. In een openhartig interview kwam hij vermoeid over en leek hij plotseling alle levenslust verloren te zijn. Volgens paleisinsiders lukte het Mary nog maar nauwelijks om begrip voor Frederik op te brengen. Deense media publiceerden foto's waarop het stel niet meer zo stralend en verliefd als voorheen naast elkaar stond, en het volk vreesde dat het weleens gedaan kon zijn met het huwelijk.

Bereid te vechten

Maar Mary toonde zich een sterke en doortastende vrouw, die bereid was te vechten voor haar relatie. En langzaamaan wist Frederik zijn midlifecrisis te overwinnen. Hij liet zich weer als zijn oude, enthousiaste zelf aan het volk zien, en Mary straalde als vanouds aan zijn zijde.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: BrunoPress

 

Sinds de verloving van prins Harry en zijn Meghan Markle bekend is kan men nog maar over één ding praten. Hun bruiloft. En dan in het bijzonder wie verantwoordelijk is voor de trouwjurk van Meghan Markle. Vorige week gingen de geruchten dat modehuis Erdem (favoriet van Kate) of Ralph & Russo (die de jurk voor de verlovingsfoto's maakte) de taak zouden krijgen. Niets blijkt minder waar. 

Schijnbaar koos Meghan niet voor Erdem en ook niet voor Ralph & Russo. Nee, ze heeft nu al meer gemeen met schoonzus Kate dan menig mens weet. Kate zei namelijk ja tegen William in 2011 in een ontwerp van Alexander McQueen. Het lijkt dus helemaal geen gekke keuze dat ook Meghan voor dit modehuis kiest. 

Over een paar maanden weten we het in ieder geval zeker. Nog even geduld.

Beeld: ANP | Bron: Vanity Fair

Auteur Oscar van den Boogaard beweert een buitenechtelijk kind van prins Bernhard te zijn, maar mocht het Nederlandse koningshuis een DNA-onderzoek eisen dan zou hij dat met moeite overwegen.

Waarheid

"Gedwongen worden zou me zwaar vallen, het zou mijn soevereiniteit in het gedrang brengen, maar ik vind het een overweging waard. Laster is mijn verhaal overigens niet", zegt Van den Boogaard in een interview in het Belgische tijdschrift Humo. "Met mijn waarheid breng ik noch de koninklijke familie, noch de monarchie in diskrediet. Het is een verhaal over de liefde!"

Kindsoldaat

Boogaards "verhaal over de liefde" heeft betrekking op zijn net verschenen boek Kindsoldaat. Met de historische roman wil de 53-jarige schrijver uiteenzetten hoe de verhoudingen tussen zijn moeder, prins Bernhard en Boogards 'echte' vader er precies uitzagen. De vader bij wie Boogaard opgroeide, werkte in de staf van Bernard. Boogaards moeder was in de jaren vijftig werkzaam aan het hof van Juliana.

Angst

De Nederlandse schrijver voorspelt dat een mogelijk DNA-onderzoek bij prinses Beatrix niet in goede aarde zou vallen."Ik denk dat een familie het heel onprettig vindt als zoiets gebeurt. Ze zitten daar absoluut niet op te wachten. Ik kan me ook de angst voorstellen dat ik het juridisch hard zou proberen te maken (...) Ik zou Beatrix wel willen ontmoeten, ook al heb ik haar door de hele situatie tot nu toe altijd een enge vrouw gevonden."

Beeld: Edwin Smulders | Nu.nl