De Britse prins Charles houdt wel van een stevige borrel. Hij heeft nu zelf een drankje op de markt gebracht dat met de kruiden uit zijn eigen tuin is gemaakt: een heuse royal gin.

De opbrengst van de alcoholische versnapering gaat ook nog eens naar het goede doel.

Kruiden uit eigen tuin

Charles is samen met een ginexpert door zijn tuin in Gloucestershire gewandeld om inspiratie op te doen. Daar plukten ze onder meer tijm en rozemarijn en ook de graan werd geoogst bij de prins, meldt warenhuis Fortnum & Mason dat de drank verkoopt.

 

Article continues after the ad

Goed doel

Nadat de ingrediënten waren gekozen, zijn er een aantal proefmonsters gemaakt. Charles heeft na een uitgebreide proeftest zelf het eindproduct gekozen. De Highgrove Gin is te koop voor bijna veertig pond (zo'n 45 euro) per fles. De prins verkoopt vaker producten uit eigen tuin voor zijn liefdadigheidsorganisatie. Zo ook honing en appelsap.

Hik, slok!

Ook koningin Elizabeth lanceerde dit jaar een eigen gin voor het goede doel. Voor de Buckingham Palace gin werd ook uit haar tuin geplukt. Ze schijnt dol op het drankje te zijn. Het gerucht gaat zelfs dat ze haar eerste glas al voor de lunch naar binnen klokt. In haar gin zijn onder meer meidoornbessen, citroenverbena, moerbeibladeren en laurierblaadjes verwerkt.

Bron: Daily Mail Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.