Al ver voordat Máxima haar prins op het witte paard leerde kennen was ze al druk bezig met studeren en werken. Máx is altijd een ambitieuze vrouw geweest! Story vertelt je waar ze zich mee bezig hield voordat ze een Nederlandse staatsburger werd en in het huwelijksbootje stapte met Willem-Alexander.

Article continues after the ad

Lees ook: Dit prinsesje lijkt het meest op Máxima

Studie

1988 is het jaar waarin Máxima haar baccalaureaat aan de Northlands School behaalde in haar geboortestad Buenos Aires. Saillant detail: het is een tweetalige school. Vervolgens koos de koningin ervoor om verder te studeren, waarna ze in 1995 afstudeerde in de studierichting Economie aan de Katholieke Universiteit van Argentinië. 

Werk tijdens haar studie

Alsof ze het op de universiteit niet druk genoeg had werkte Máxima tijdens haar studie stug door. In de jaren 1989 en 1990 deed ze onderzoek bij Mercado Abierto S.A. naar op de financiële markt gerichte software. Twee jaar later werkt ze op de verkoopafdeling van Boston Securities S.A. en gaf ze niet alleen Engelse les aan kinderen en volwassenen, maar ook wiskunde aan middelbare scholieren en studenten.

Carrière

Na het afstuderen is het tijd om de bijbaantjes gedag te zeggen en te focussen op serieuzere banen. Zo begint ze in de zomer van 1996 als 24-jarige bij de bank HSBC James Capel Inc. als Vice-President Latijns-Amerikaanse Institutionele Verkoop. Daarvoor verliet ze Argentinië en pakte ze haar koffers om in New York te wonen. Daarna volgde nog een jaar werken voor een andere bank, voordat ze bij de Deutsche Bank aan de slag ging in New York en later in Brussel om dichterbij Willem-Alexander te zijn. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: Koninklijk Huis