Al ver voordat Máxima haar prins op het witte paard leerde kennen was ze al druk bezig met studeren en werken. Máx is altijd een ambitieuze vrouw geweest! Story vertelt je waar ze zich mee bezig hield voordat ze een Nederlandse staatsburger werd en in het huwelijksbootje stapte met Willem-Alexander.

Lees ook: Dit prinsesje lijkt het meest op Máxima

Studie

1988 is het jaar waarin Máxima haar baccalaureaat aan de Northlands School behaalde in haar geboortestad Buenos Aires. Saillant detail: het is een tweetalige school. Vervolgens koos de koningin ervoor om verder te studeren, waarna ze in 1995 afstudeerde in de studierichting Economie aan de Katholieke Universiteit van Argentinië. 

Werk tijdens haar studie

Alsof ze het op de universiteit niet druk genoeg had werkte Máxima tijdens haar studie stug door. In de jaren 1989 en 1990 deed ze onderzoek bij Mercado Abierto S.A. naar op de financiële markt gerichte software. Twee jaar later werkt ze op de verkoopafdeling van Boston Securities S.A. en gaf ze niet alleen Engelse les aan kinderen en volwassenen, maar ook wiskunde aan middelbare scholieren en studenten.

Carrière

Na het afstuderen is het tijd om de bijbaantjes gedag te zeggen en te focussen op serieuzere banen. Zo begint ze in de zomer van 1996 als 24-jarige bij de bank HSBC James Capel Inc. als Vice-President Latijns-Amerikaanse Institutionele Verkoop. Daarvoor verliet ze Argentinië en pakte ze haar koffers om in New York te wonen. Daarna volgde nog een jaar werken voor een andere bank, voordat ze bij de Deutsche Bank aan de slag ging in New York en later in Brussel om dichterbij Willem-Alexander te zijn. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: Koninklijk Huis

Auteur Oscar van den Boogaard beweert een buitenechtelijk kind van prins Bernhard te zijn, maar mocht het Nederlandse koningshuis een DNA-onderzoek eisen dan zou hij dat met moeite overwegen.

Waarheid

"Gedwongen worden zou me zwaar vallen, het zou mijn soevereiniteit in het gedrang brengen, maar ik vind het een overweging waard. Laster is mijn verhaal overigens niet", zegt Van den Boogaard in een interview in het Belgische tijdschrift Humo. "Met mijn waarheid breng ik noch de koninklijke familie, noch de monarchie in diskrediet. Het is een verhaal over de liefde!"

Kindsoldaat

Boogaards "verhaal over de liefde" heeft betrekking op zijn net verschenen boek Kindsoldaat. Met de historische roman wil de 53-jarige schrijver uiteenzetten hoe de verhoudingen tussen zijn moeder, prins Bernhard en Boogards 'echte' vader er precies uitzagen. De vader bij wie Boogaard opgroeide, werkte in de staf van Bernard. Boogaards moeder was in de jaren vijftig werkzaam aan het hof van Juliana.

Angst

De Nederlandse schrijver voorspelt dat een mogelijk DNA-onderzoek bij prinses Beatrix niet in goede aarde zou vallen."Ik denk dat een familie het heel onprettig vindt als zoiets gebeurt. Ze zitten daar absoluut niet op te wachten. Ik kan me ook de angst voorstellen dat ik het juridisch hard zou proberen te maken (...) Ik zou Beatrix wel willen ontmoeten, ook al heb ik haar door de hele situatie tot nu toe altijd een enge vrouw gevonden."

Beeld: Edwin Smulders | Nu.nl

Met tranen in haar ogen, maar met een glimlach op de lippen, heeft de Deense koningin Margrethe II afscheid genomen van haar overleden echtgenoot prins Henrik. De Deense koninklijke familie was dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst in de Slotskirke Christiansborg. Prins Henrik stierf vorige week dinsdag op 83-jarige leeftijd na een ernstige ziekte.

Ceremonie

De prins wilde geen staatsbegrafenis, dus waren er slechts zestig gasten uitgenodigd voor de ceremonie in Kopenhagen. Afgezien van de koninklijke familie, zijn Franse familie en medewerkers van het hof, waren er weinig officiële gasten.

Crematie

Prins Henrik wordt gecremeerd. Hij wilde niet begraven worden in de kathedraal van Roskilde, in tegenstelling tot de Deense koninklijke familie. Dit besloot hij uit onvrede over zijn achterstelling in het koningshuis, waar hij protocollair na zijn vrouw en zoon kroonprins Frederik kwam, en het niet verlenen van de titel 'koning-gemaal'. Een deel van zijn as wordt uitgestrooid over de zee, een ander deel komt in een urn in de tuin van kasteel Fredensborg. Daar had de prins de laatste uren voor zijn dood doorgebracht.

Tekst & beeld: ANP