Al ver voordat Máxima haar prins op het witte paard leerde kennen was ze al druk bezig met studeren en werken. Máx is altijd een ambitieuze vrouw geweest! Story vertelt je waar ze zich mee bezig hield voordat ze een Nederlandse staatsburger werd en in het huwelijksbootje stapte met Willem-Alexander.

Lees ook: Dit prinsesje lijkt het meest op Máxima

Studie

1988 is het jaar waarin Máxima haar baccalaureaat aan de Northlands School behaalde in haar geboortestad Buenos Aires. Saillant detail: het is een tweetalige school. Vervolgens koos de koningin ervoor om verder te studeren, waarna ze in 1995 afstudeerde in de studierichting Economie aan de Katholieke Universiteit van Argentinië. 

Werk tijdens haar studie

Alsof ze het op de universiteit niet druk genoeg had werkte Máxima tijdens haar studie stug door. In de jaren 1989 en 1990 deed ze onderzoek bij Mercado Abierto S.A. naar op de financiële markt gerichte software. Twee jaar later werkt ze op de verkoopafdeling van Boston Securities S.A. en gaf ze niet alleen Engelse les aan kinderen en volwassenen, maar ook wiskunde aan middelbare scholieren en studenten.

Carrière

Na het afstuderen is het tijd om de bijbaantjes gedag te zeggen en te focussen op serieuzere banen. Zo begint ze in de zomer van 1996 als 24-jarige bij de bank HSBC James Capel Inc. als Vice-President Latijns-Amerikaanse Institutionele Verkoop. Daarvoor verliet ze Argentinië en pakte ze haar koffers om in New York te wonen. Daarna volgde nog een jaar werken voor een andere bank, voordat ze bij de Deutsche Bank aan de slag ging in New York en later in Brussel om dichterbij Willem-Alexander te zijn. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: Koninklijk Huis

Het houdt niet op voor Meghan Markle... Was het eerst haar vader, haar halfzus, lijkt nu óók haar broer graag zijn zegje te willen doen. Thomas jr. stapt naar de pers en kiest de kant van zijn vader. 

Hij vertelt: 'Heel ons leven, heeft mijn vader Megan altijd op de eerste plek gezet, boven mij en mijn zus. Maar als wat hij zegt waar is, betekent het gewoon dat zij zijn liefde misbruikt. Het is egoïstisch, wreed zelfs. Hij heeft haar alles gegeven en nu geeft ze hem niks anders dan pijn terug.'

Hartverscheurend

Maar zo vader, zo zoon en ook deze Thomas heeft geen goed woord over voor de rest van de Britse koninklijke familie. 'Ze zeggen dat bloed dikker dan water is, maar wellicht dat het blauwe bloed van de royals nu door Meghans aderen stroomt. Het is hartverscheurend om te zien hoe dit alles haar zo veranderd heeft en wat het doet met mijn familie. Iedereen die Meg heeft zien opgroeien en haar kent, weet dat zij en mijn vader onafscheidelijk waren. En nu ziet het ernaar uit dat de twee elkaar nooit meer zullen spreken.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Grazia | Beeld: Hollandse Hoogte

Zou Meghan Markle dan tóch al zwanger zijn? Ze is in ieder geval duidelijk met de toekomst bezig… Want, zo zegt ze: ze bewaart een sieraad voor haar dochter. Het gaat om haar horloge van het merk Cartier.

Door: Tessa Heinhuis (Libelle)

Ze heeft nu al laten weten dat ze dit sieraad ooit aan haar dochter wil geven. Daar zit een mooie reden achter. 'Toen ik erachter kwam dat er een derde seizoen van Suits zou komen, wat ik als een mijlpaal zag, heb ik het Cartier French Tank horloge gekocht om het te vieren', zegt ze in een interview. Ze wil dat belangrijke moment in haar carrière ooit kunnen delen met haar dochter.

Grote waarde

Juist omdat het voor Meghan een moment is geweest waar ze zélf keihard voor heeft gewerkt, is van grote waarde voor haar. Ze draagt het horloge nu niet meer, maar droeg het eerder wel in afleveringen van Suits. Meghan heeft in acht seizoenen van de serie meegespeeld. Er zijn meerdere varianten van het horloge te koop, maar de simpelste kost al rond de 4600 euro.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: Mischa Schoemaker (ANP)