Al ver voordat Máxima haar prins op het witte paard leerde kennen was ze al druk bezig met studeren en werken. Máx is altijd een ambitieuze vrouw geweest! Story vertelt je waar ze zich mee bezig hield voordat ze een Nederlandse staatsburger werd en in het huwelijksbootje stapte met Willem-Alexander.

Lees ook: Dit prinsesje lijkt het meest op Máxima

Studie

1988 is het jaar waarin Máxima haar baccalaureaat aan de Northlands School behaalde in haar geboortestad Buenos Aires. Saillant detail: het is een tweetalige school. Vervolgens koos de koningin ervoor om verder te studeren, waarna ze in 1995 afstudeerde in de studierichting Economie aan de Katholieke Universiteit van Argentinië. 

Werk tijdens haar studie

Alsof ze het op de universiteit niet druk genoeg had werkte Máxima tijdens haar studie stug door. In de jaren 1989 en 1990 deed ze onderzoek bij Mercado Abierto S.A. naar op de financiële markt gerichte software. Twee jaar later werkt ze op de verkoopafdeling van Boston Securities S.A. en gaf ze niet alleen Engelse les aan kinderen en volwassenen, maar ook wiskunde aan middelbare scholieren en studenten.

Carrière

Na het afstuderen is het tijd om de bijbaantjes gedag te zeggen en te focussen op serieuzere banen. Zo begint ze in de zomer van 1996 als 24-jarige bij de bank HSBC James Capel Inc. als Vice-President Latijns-Amerikaanse Institutionele Verkoop. Daarvoor verliet ze Argentinië en pakte ze haar koffers om in New York te wonen. Daarna volgde nog een jaar werken voor een andere bank, voordat ze bij de Deutsche Bank aan de slag ging in New York en later in Brussel om dichterbij Willem-Alexander te zijn. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: Koninklijk Huis

Dat Meghan Markle heus niet alleen maar voor onbetaalbare kledingstukken gaat, liet de hertogin gisteren maar weer eens zien. Markle verscheen namelijk gewoon in een 'H&M'-tje tijdens een bezoek aan een van haar liefdadigheidsinstellingen. 

Ze ging langs bij Mayhew, een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Meghan is een echte dierenliefhebber, dus het is niet zo gek dat dit één van haar patronages is. Ze pakte dan ook spontaan een Jack Russell-terriër op en begon het beestje te knuffelen. Helaas kan ze de viervoeter zelf niet mee naar huis nemen, omdat ze volgens Markle hun handen al vol gaan hebben aan de baby.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Onze koningin heeft vele talenten. Niet alleen zet Máxima zich in voor verschillende goede doelen, ook ging ze viral met haar soepele heupjes tijdens een concert. En nu blijkt dat ze nog veel meer in huis heeft.

Voor haar goede doel 'Méér Muziek In De Klas' schittert ze in een promotievideo. Niet zo gek, aangezien Máxima de erevoorzitter is van deze stichting. Wél verrassend is dat onze koningin hier haar acteertalenten laat zien. En wat doet ze dat goed!

Actrice

Okay, eerlijk: ze speelt zichzelf in het filmpje. Je moet heel goed kijken, want de 'doorbraak' van Máxima als actrice is maar heel kort te zien. De kinderen bellen aan bij villa Eikenhorst en daar doet onze koningin open. Zullen we haar vaker wat kleine rolletjes gaan zien spelen?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: ANP