Als het op vakantie aankomt, blijven de meeste Europese royals bij hun tradities. Ook de Oranjes hebben hun vaste bestemmingen om na een druk jaar de batterij weer op te laden. 

Article continues after the ad

Lees ook: Dít zijn de favoriete vakantiebestemmingen van bekende Nederlanders

Ophef

In het Zuid-Griekse Kranidi bezitten Willem-Alexander en Máxima sinds 2012 een schitterende villa, waarin zij zich inmiddels helemaal thuis voelen. De Griekse villa veroorzaakte in 2012 ophef toen bleek dat de Nederlandse staat voor bijna een half miljoen euro grond had geregeld om het vorstelijke optrekje met een groot hek en een aanlegsteiger te beveiligen. Intussen is het rumoer verstomd, en genieten Willem-Alexander en Máxima er elk jaar tijdens de zomer maanden met hun dochters.

Eilandhoppen

Hoewel het onze royals aan niets ontbreekt in Kranidi, mogen Willem-Alexander en Máxima graag gaan eilandhompen met hun dochters. Zo werden ze vorig jaar gespot in een antiekwinkeltje op Paros, een van de Cycladen-eilanden gelegen in de Egeïsche Zee. Maar ze gaan ook geregeld naar het Italiaanse Tavernelle bij Florence, waar prinses Beatrix haar vakantiehuis Roca dei Draconi (in het Nederlands Dakesteyn) heeft. Het huis wat ooit een oude vervallen hoeve, maar werd omgetoverd tot een comfortable villa met een tennisbaan en een zwembad en diverse appartementen. Het huis is al járen de vaste pleisterplaats van de hele Oranjefamilie. 

Felipe & Letizia

Traditiegetrouw reist het Spaanse koningspaar Felipe en Letizia, net als oud-koningspaar Juan Carlos en Sofía, elke zomer af naar het Spaanse eiland Mallorca. Samen met hun dochtertjes Leonor en Sofia hebben zij de tijd van hun leven in hun zomerresidentie Paleis Marivent, dat op gezette tijden ook voor publiek is opengesteld. Als het koningsgezin er bivakkeert, kunnen zij echter in alle rust en privacy van het schitterende paleis genieten. Wél wordt er altijd even geposeerd in de tuin voor de pers.

Albert II & Charlène

Albert II van Monaco en zijn Charlène blijven tijdens de zomermaanden het liefst thuis. In Monaco is het immers altijd mooi weer. Met hun luxueuze jacht maken zij graag tochtjes op de Middellandse Zee, samen met hun tweejarige tweeling Gabriella en Jacques. Maar die vermaken zich ook prima in het eigen vakantiehuis op Corsica, dat immers is voorzien van een privézwembad.

William & Kate

Terwijl zijn broer Prins Harry en zijn geliefde Megan Markle een zwak lijken te hebben voor Kaapstad, zijn prins William en zijn Kate verzot op het Caribische eiland Mustique, dat ook bij sterren erg populair is. Paul McCartney komt er graag, en Beyoncé strijkt er zelfs meerdere keren per jaar neer. Popicoon David Bowie had er een eigen huis. William en Kate huren er een miljoenenvilla, waar zij met kinderen George en Charlotte ongestoord kunnen genieten. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Getty Images