Een feestelijke dag in het Koninklijk huis voor prinses Alexia! De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima mag zaterdag namelijk zestien kaarsjes uitblazen.

Alexia Juliana Marcela Laurentien, zoals de prinses voluit heet, werd op 26 juni 2005 geboren in Den Haag. Ze is na haar zus Amalia (17) de tweede in de lijn van Nederlandse troonopvolging. Na haar werd hun jongste zusje Ariane (14) geboren.

Article continues after the ad

Strenge maatregelen

De prinses is vast blij dat de coronamaatregelen op haar verjaardag flink versoepelen. Op Koningsdag vertelde Alexia af en toe best moeite te hebben met de strenge maatregelen. 'Je kan niet met mensen afspreken en de kleine dingen doen waar je in het normale leven zonder corona niet echt vaak aan dacht. In quarantaine dacht ik wel echt: ik zou naar de stad willen, of naar de winkel of naar het terras. In het normale leven zonder corona heb je niet door hoe leuk dat eigenlijk is.'

Hobby's

Prinses Alexia woont met haar ouders en zusjes in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, waar ze haar verjaardag waarschijnlijk ook grotendeels zal doorbrengen. De prinses gaat net als haar zussen naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, waar Amalia deze maand cum-laude slaagde voor haar eindexamen VWO. In haar vrije tijd houdt Alexia van hockey, gitaar spelen en zingen.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.