Marius Borg Høiby, de oudste én rebelse zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, werd vorig jaar aan de kant gezet door zijn vriendin Linn. Lang heeft hij niet getreurd, want inmiddels woont Marius samen met sexy Playboy-model Juliane.

De Noorse kroonprinses Mette-Marit (44) heeft er werkelijk álles aan gedaan om haar zoon Marius Borg Høiby (21) het leven te geven waar hij zo naar verlangde. Marius werd geboren in de korte relatie die Mette-Marit voor haar huwelijk met kroonprins Haakon had met Morten Borg. Een omstreden figuur, die ooit was veroordeeld voor geweldpleging en het dealen van drugs. Marius kreeg geen koninklijke titel, maar kwam wel volop in de schijnwerpers te staan. En daar had hij, naarmate hij ouder werd, een bloedhekel aan. Hij kreeg het gevoel dat hij geen stap meer kon zetten zonder dat de media daar aandacht aan besteedden. En niet altijd positief. Toen hij op social media vakantiefoto’s plaatste, kwam er kritiek omdat hij zo de locatie zou verraden waar de Noorse royals verbleven. Onzin, vond Mette-Marit: ‘Onze koninklijke opdrachten worden meestal veertien dagen op voorhand openbaar gemaakt. We nemen elke dag, elk jaar, heel ons leven risico’s.’ Ook het onstuimige liefdesleven van Marius werd op de voet gevolgd. Toen hij een vaste relatie kreeg met de even oude Linn Helena Nilsen was het afgelopen met het gespeculeer over vriendinnen, maar échte rust dacht Marius pas te krijgen als hij het land verliet. Begin vorig jaar vertrok hij naar Amerika om rechten te gaan studeren aan het prestigieuze Santa Monica College in Los Angeles en Linn ging met hem mee. 

Weten hoe dit afloopt? Lees het artikel in Story editie 15. Nu in de winkels. Kun je niet wachten? Check het via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: MEGA TheMegaAgency.com (HH)

 

We worden vandaag niet alleen verwend met nieuwe staatsiefoto's van Willem-Alexander en Máxima, maar ter ere van zijn 5-jarige jubileum als koning worden we ook getrakteerd op nieuwe foto's van het gezin. Geloof ons als we zeggen dat je de Oranjes nog nooit zo hebt gezien.

Vooral Máxima is niet wars van een beetje glamour, maar op de nieuwe foto's lijkt het net alsof de Oranjes regelrecht uit een glamourfilm komen die in Monaco is opgenomen. Ze zien er stuk voor stuk prachtig uit en wat worden de prinsesjes al groot!

De beelden zijn afgelopen maand geschoten door fotograaf Erwin Olaf. Nu mogen we ze eindelijk delen:

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: RVD - Erwin Olaf

Over een paar weken staan prins Harry en zijn Meghan Markle voor het altaar. Godzijdank worden er eindelijk steeds meer details over de Grote Dag naar buiten gebracht. Vandaag: wie heeft Harry als getuige gevraagd?

Dat was vast geen moeilijke vraag voor Harry. Hij heeft natuurlijk zijn broer William gevraagd! Kensington Palace laat via Twitter weten: 'Prins Harry heeft zijn broer hertog van Cambridge gevraagd als zijn getuige tijdens zijn bruiloft met Ms. Meghan Markle. Prins Harry was de getuige van de hertog van Cambridge tijdens de bruiloft met Miss Catherine Middleton in 2011. De hertog van Cambridge is vereerd dat hij gevraagd is en kijkt ernaar uit om zijn broer te steunen in St George's Chapel, Windsor op 19 mei.'

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: ANP