Dat de in 2002 overleden prinses Margaret, de jongere zus van koningin Elizabeth, een buitenbeentje was binnen de nogal stijve Britse koninklijke familie, is bekend. Margaret gruwde van de gouden kooi waarin ze opgroeide en deed er alles aan om daaruit te kunnen ontsnappen.

Article continues after the ad

‘Lieve tante’

Ze hield van feesten, roken en drinken, zingen en pianospelen en omringde zich met mensen die op dezelfde manier van het leven genoten. Prins Charles herinnerde haar ooit hardop als ‘de lieve tante die met een sigarettenpijpje achter de piano zat…’

Feesten op Mustique

Tijdens haar huwelijk met fotograaf Tony Armstrong was Margaret de ongekroonde koningin van het tropische eiland Mustique. Voor haar huwelijk kreeg de prinses een strook hagelwit strand op het eiland cadeau van de Britse aristocraat Colin Tennant. Ze verbleef er geregeld, en gaf er de grootste party’s met beroemdheden als acteurs Peter Sellers en David Niven en Rolling Stone Mick Jagger als gasten.

Héél relaxed

En de prinses mocht het paleisleven dan verafschuwen, volgens auteur Graig Brown was dat helemaal zo slecht nog niet voor levensgenieter Margaret. In zijn boek Ma’am Darling beschrijft hij hoe de ochtenden van de prinses er voor haar huwelijk uitzagen: héél relaxed!

Kettingroken

Om negen uur werd ontbijt op bed geserveerd, waarna Margaret twee uur lang al kettingrokend naar de radio luisterde en de ochtendkranten las. Dan stond ze op en stapte ze in het bad dat het kamermeisje al had laten vollopen. Na een uur gebadderd te hebben, kleedde Margaret zich aan en deed ze haar kapsel en make-up. Dan ging ze naar beneden om… een wodka te drinken om écht wakker te worden. En dan was het alweer tijd voor de lunch, die Margaret meestal met haar grootmoeder, de Queen Mother, nuttigde. Daarbij kwam behalve fruit en kaas ook een fles wijn op tafel.

Geen verkeerd begin van de dag, maar dan moet je geen volle agenda hebben…

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP