Dat de in 2002 overleden prinses Margaret, de jongere zus van koningin Elizabeth, een buitenbeentje was binnen de nogal stijve Britse koninklijke familie, is bekend. Margaret gruwde van de gouden kooi waarin ze opgroeide en deed er alles aan om daaruit te kunnen ontsnappen.

‘Lieve tante’

Ze hield van feesten, roken en drinken, zingen en pianospelen en omringde zich met mensen die op dezelfde manier van het leven genoten. Prins Charles herinnerde haar ooit hardop als ‘de lieve tante die met een sigarettenpijpje achter de piano zat…’

Feesten op Mustique

Tijdens haar huwelijk met fotograaf Tony Armstrong was Margaret de ongekroonde koningin van het tropische eiland Mustique. Voor haar huwelijk kreeg de prinses een strook hagelwit strand op het eiland cadeau van de Britse aristocraat Colin Tennant. Ze verbleef er geregeld, en gaf er de grootste party’s met beroemdheden als acteurs Peter Sellers en David Niven en Rolling Stone Mick Jagger als gasten.

Héél relaxed

En de prinses mocht het paleisleven dan verafschuwen, volgens auteur Graig Brown was dat helemaal zo slecht nog niet voor levensgenieter Margaret. In zijn boek Ma’am Darling beschrijft hij hoe de ochtenden van de prinses er voor haar huwelijk uitzagen: héél relaxed!

Kettingroken

Om negen uur werd ontbijt op bed geserveerd, waarna Margaret twee uur lang al kettingrokend naar de radio luisterde en de ochtendkranten las. Dan stond ze op en stapte ze in het bad dat het kamermeisje al had laten vollopen. Na een uur gebadderd te hebben, kleedde Margaret zich aan en deed ze haar kapsel en make-up. Dan ging ze naar beneden om… een wodka te drinken om écht wakker te worden. En dan was het alweer tijd voor de lunch, die Margaret meestal met haar grootmoeder, de Queen Mother, nuttigde. Daarbij kwam behalve fruit en kaas ook een fles wijn op tafel.

Geen verkeerd begin van de dag, maar dan moet je geen volle agenda hebben…

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

Over iets minder dan twee maanden is Kate Middleton uitgerekend van haar derde kindje. Het stel heeft al twee kinderen. Op 22 juli 2013 kregen ze George, op 2 mei 2015 gevolgd door Charlotte. 

In het Verenigd Koninkrijk rennen de mensen al massaal naar de wedkantoren om in te zetten op het geslacht, gewicht en de naam van de baby van Kate en William. Bizar. Het wedkantoor Paddy Power heeft zelfs alle weddenschappen tijdelijk on hold gezet. Dit omdat de meerderheid namelijk al zijn geld inzet op de naam Mary. Zal dit dan de naam worden van het derde kindje van Kate en William? 

Mary

Mary is een van de middelste namen van Koningin Elizabeth en het was ook haar grootmoeders naam, Queen Mary, getrouwd met George V.

Beeld: ANP | Bron: Elle

Voordat Meghan de liefde vond bij Prins Harry, zijn er nog wat mannen hem voorgegaan. De actrice is zelfs getrouwd geweest! Een aantal jaren terug was een gescheiden vrouw nog not done in het Britse Koningshuis, maar nu lijkt koningin Elizabeth Meghan te hebben omarmd. 

Trevor Engelson

De man aan wie zij al eerder het ja-woord gaf heet Trevor Engelson. Van 2011 tot 2013 waren de twee getrouwd. Volgens insiders was Meghan haar rol in de populaire serie Suits de reden van de breuk. Trevor was in Los Angeles films aan het maken, terwijl zij aan de andere kant van het land was voor opnames. Trevor werkt momenteel aan een 'fictieve' show over een Amerikaanse gescheiden moeder die naar Londen verhuist om met een Britse prins te trouwen. Klinkt bekend, lijkt ons.

Rory McIlroy

Deze relatie is nooit officieel bevestigd, dus of hij nu in dit rijtje thuis hoort... Volgens de Ierse fans in ieder geval wel. Zij vonden namelijk een filmpje van een gezamenlijke Ice Bucket Challenge, waarin ze het wel heel gezellig hadden. Ook werden ze samen gespot tijdens een etentje. Zouden ze dan toch? Bronnen ontkennen een relatie tussen de twee.

Cory Vitiello

Daarna volgde een serieuze relatie van twee jaar met de Canadese topchef Cory Vitiello. Hij was de man met wie ze samen was voor Prins Harry van 2014 tot 2016. Ze woonden zelfs samen in een townhouse in Toronto. Toch eindigde ook deze relatie omdat vermoedelijk voor beiden hun carrière op de eerste plaats kwam. Ook kwam Prins Harry in het spel toen ze nog officieel samen was met Cory. Oei! Harry zou dus mogelijk een steentje bij hebben gedragen aan de breuk.

Bron: Elle | Beeld: Instagram & Alberto E. Rodriguez (ANP)