Ons koningspaar is gearriveerd in China, waar ze op doorreis naar de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea de banden even stevig aanhalen met president Xi en premier Li.

Willem-Alexander en Máxima kwamen vannacht (onze tijd) aan op de luchthaven van Beijing, en werden daar gelijk onthaald door twee Chinese kindjes met bloemen. Máxima, zoals altijd een prachtige casual versie van zichzelf als ze uit een vliegtuig komt, leek vol goede moed aan haar dagen in China te beginnen.

Gelijk aan de bak
De eerste meetings, met een viceminister van Buitenlandse Zaken zit er inmiddels al op. Ook op het programma voor deze woensdag: een ontmoeting met de premier en president van het land, met wie ze vanavond ook dineren.

Drukke donderdag
De koning vliegt morgen al door naar Pyeongchang, Máxima blijft nog een dagje langer in China voor een gesprek over Green Finance, een ontmoeting met Nederlandse en Chinese ondernemers én een bezoek aan een Nederlands-Chinees architectenbureau. Een drukke agenda dus. Gelukkig kan ze vanaf vrijdag een beetje ontspannen op de tribunes van de Olympisch Spelen.

Beeld: ANP | Bron: Nouveau

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde

Koningin Elizabeth heeft haar gezicht laten tijdens London Fashion Week. Normaal gesproken geeft ze tijdens het evenement geen acte de présence, maar omdat ze gevraagd is om een award uit te reiken maakte Elizabeth een uitzondering.

Het levert in ieder geval leuke beelden op. De koningin, die niet per se een mode-icoon is maar wel gerespecteerd wordt vanwege haar harde werken, zit 'gewoon' tussen de grote modehelden. Ze zat er in ieder geval niet zomaar. Elizabeth had een belangrijke taak te volbrengen: ontwerper Richard Quinn de Queen Elizabeth II Award for British Design uitreiken.

Als de Queen front row zit, zoals dat heet, ziet dat er zo uit:

Beeld: ANP