De vorige week op 89-jarige leeftijd overleden Jorge Zorreguieta zou één grote droom hebben gehad: zijn dochter Máxima moest worden opgenomen in de aristocratie en in hoge kringen trouwen. Máxima maakte dat méér dan waar. Maar de onvoorziene keerzijde van de medaille trok een tragische schaduw over het leven van onze koningin. 

Tranen 

Máxima en Willem-Alexander werden verliefd en de toenmalige kroonprins ging voor zijn Argentijnse op zijn knieën. Daarmee kwam de droom van Jorge Zorreguieta méér dan uit. Maar er was ook een bittere keerzijde. Toen bekend werd dat Jorge onder dictator Videla staatssecretaris en minister van Landbouw was geweest, ontstond er weerstand en ophef. De grote vraag was wat Zorreguieta’s rol was geweest in de militaire dictatuur waarin martelingen, moorden en verdwijningen plaatshadden. Jorge ontkende officieel hier bij betrokken te zijn geweest of ervan geweten te hebben. Maar de Nederlandse politiek vond dat hij níet bij het huwelijk van zijn dochter met Willem-Alexander aanwezig kon zijn. Uiteindelijk ging Jorge daarmee akkoord.

Huwelijk op afstand bekijken

Álvarez Guerro en Ferrari beschrijven in hun boek Máxima, de Argentijnse Jaren hoe Jorge en María in een luxe suite van het Londense Ritz Hotel op 2 februari 2002 naar het jawoord van hun oudste dochter op televisie kijken. Wanneer Máxima huilt tijdens Carel Kraayenhofs uitvoering van de Argentijnse tango Adiós Nonino (Dag Vadertje), stromen volgens de schrijvers ook bij 
vader Jorge de tranen over de wangen. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Over iets minder dan twee maanden is Kate Middleton uitgerekend van haar derde kindje. Het stel heeft al twee kinderen. Op 22 juli 2013 kregen ze George, op 2 mei 2015 gevolgd door Charlotte. 

In het Verenigd Koninkrijk rennen de mensen al massaal naar de wedkantoren om in te zetten op het geslacht, gewicht en de naam van de baby van Kate en William. Bizar. Het wedkantoor Paddy Power heeft zelfs alle weddenschappen tijdelijk on hold gezet. Dit omdat de meerderheid namelijk al zijn geld inzet op de naam Mary. Zal dit dan de naam worden van het derde kindje van Kate en William? 

Mary

Mary is een van de middelste namen van Koningin Elizabeth en het was ook haar grootmoeders naam, Queen Mary, getrouwd met George V.

Beeld: ANP | Bron: Elle

Voordat Meghan de liefde vond bij Prins Harry, zijn er nog wat mannen hem voorgegaan. De actrice is zelfs getrouwd geweest! Een aantal jaren terug was een gescheiden vrouw nog not done in het Britse Koningshuis, maar nu lijkt koningin Elizabeth Meghan te hebben omarmd. 

Trevor Engelson

De man aan wie zij al eerder het ja-woord gaf heet Trevor Engelson. Van 2011 tot 2013 waren de twee getrouwd. Volgens insiders was Meghan haar rol in de populaire serie Suits de reden van de breuk. Trevor was in Los Angeles films aan het maken, terwijl zij aan de andere kant van het land was voor opnames. Trevor werkt momenteel aan een 'fictieve' show over een Amerikaanse gescheiden moeder die naar Londen verhuist om met een Britse prins te trouwen. Klinkt bekend, lijkt ons.

Rory McIlroy

Deze relatie is nooit officieel bevestigd, dus of hij nu in dit rijtje thuis hoort... Volgens de Ierse fans in ieder geval wel. Zij vonden namelijk een filmpje van een gezamenlijke Ice Bucket Challenge, waarin ze het wel heel gezellig hadden. Ook werden ze samen gespot tijdens een etentje. Zouden ze dan toch? Bronnen ontkennen een relatie tussen de twee.

Cory Vitiello

Daarna volgde een serieuze relatie van twee jaar met de Canadese topchef Cory Vitiello. Hij was de man met wie ze samen was voor Prins Harry van 2014 tot 2016. Ze woonden zelfs samen in een townhouse in Toronto. Toch eindigde ook deze relatie omdat vermoedelijk voor beiden hun carrière op de eerste plaats kwam. Ook kwam Prins Harry in het spel toen ze nog officieel samen was met Cory. Oei! Harry zou dus mogelijk een steentje bij hebben gedragen aan de breuk.

Bron: Elle | Beeld: Instagram & Alberto E. Rodriguez (ANP)