Veel van wat er binnen de muren van de paleizen gebeurt, komt nooit naar buiten. Maar alleen al met wat er het afgelopen jaar wél bekend is geworden, kan 2017 als een zeer bewogen jaar voor de royals worden betiteld.

Op 8 augustus verloor Jorge Zorreguieta de strijd tegen non-hodgkinlymfoom. De vader van koningin Máxima was al enige tijd ziek, en Máxima reisde geregeld naar Argentinië om hem te bezoeken. Ze was ook bij hem toen hij in Buenos Aires op 89-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies.

Jorge Zorreguieta was in Nederland zeer omstreden vanwege zijn deelname aan de Argentijnse regering onder de militaire dictatuur van generaal Videla. Latijns-Amerika-deskundige professor Baud deed in opdracht van de toenmalige premier Wim Kok onderzoek naar Zorreguieta’s rol in de dictatuur waarin martelingen, moorden en verdwijningen plaatshadden. Baud concludeerde dat Zorreguieta geweten moet hebben van het schenden van mensenrechten maar dat het ‘praktisch was uit te sluiten’ dat hij persoonlijk betrokken was bij de misdaden. 

Dit artikel komt uit Story 52. Story 52 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Kate Middleton is maandagochtend opgenomen in het ziekenhuis. De zwangere echtgenote van prins William zou op zijn begonnen aan de bevalling van hun derde kind.

St. Mary's Hospital

Dat meldt Kensington Palace maandag. De hertogin van Cambridge is eind april uitgerekend, maar een exacte datum is nooit gegeven. De pers staat al enkele dagen opgesteld bij het St. Mary's Hospital in Londen. Middleton is met de auto naar het ziekenhuis gebracht en haar echtgenoot is bij haar. Verdere informatie geeft Kensington Palace nog niet.

Troonopvolging

Het derde kind van het kroonprinselijk paar wordt vijfde in de Britse lijn van troonsopvolging. Indien koningin Elizabeth (91) overlijdt, wordt zij opgevolgd door prins Charles (69), daarna volgen kroonprinsen William (35) en George (4). Prinses Charlotte (2) is vierde in de lijn.

Beeld: ANP | Nu.nl

Groot nieuws! Pippa Middleton (34), de jongere zus van Kate Middleton is in verwachting van haar eerste kindje.

Pippa en haar man James Mathews (42) zouden volgens The Sun vorige week hun familie op de hoogte hebben gebracht van het heugelijke feit. Kate zou als eerste op de hoogte zijn gebracht.

Kate, die nu zelf hoogzwanger is van haar derde kindje met prins William is dolblij voor haar zus. Pippa is in oktober uitgerekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP
(AD)