Hertogin Kate heeft jarenlang moeten wachten tot prins William voor haar op z'n knieën ging, maar het wachten is nog steeds niet voorbij. Terwijl haar man de bloemetjes buiten zette, zat zij thuis met hun twee kinderen.

Lees ook: Op deze mannen was Kate verliefd vóór William in beeld kwam

Aantrekkelijke vrouwen

De hertogin is volgens insiders allesbehalve blij met de situatie. Het echtpaar heeft alle reden om niet al te gezellig samen te zijn, want er zijn een hoop ergernissen. In plaats van zich bij de speciale dienst in Westminster Abbey te laten zien, spendeerde de prins een lang weekend met vrienden in het Zwitserse ski-oord Verbier. Daar werd hij gefotografeerd terwijl hij het méér dan gezellig had met zijn vrienden én aantrekkelijke vrouwen. 

Not amused

Met dat laatste is Kate absoluut niet blij. Op de foto's is de prins drinkend en wild dansend te zien. "William had ervoor gekozen om het uitje te maken," zegt een insider. "Maar Kate heeft in hun huwelijk de broek aan en ze was hier niet blij mee. Ze dacht dat het feestvieren met zijn vrienden tot het verleden behoorde. Dat iedereen nu weet hoe William zich heeft gedragen, vindt ze vernederend. William zal er beslist iets over te horen hebben gekregen."

Het volledige verhaal lees je nu in Story. Klik hier om te bestellen.

Beeld: ANP

Koningin Máxima hoopt dat veel scholen zich inschrijven voor het tv-programma Lang leve de muziek show. Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, medeorganisator van de tv-show. AVROTROS maakte donderdag bekend dat er in het najaar nieuwe afleveringen van komen.

'Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol', aldus Máxima. 'Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.'

In de spelshow strijden schoolklassen met elkaar door middel van muzikale spellen en een kennisquiz. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

Klassen die mee willen doen aan het programma kunnen zich tot 12 maart inschrijven op de website van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde