De meeste Britten hebben meer begrip voor de koninklijke familie dan voor Harry en Meghan, na het zien van het veelbesproken interview dat Oprah Winfrey met de prins en de hertogin van Sussex hield. Die uitslag deelde de Britse opiniepeiler YouGov.

Deelnemers aan de peiling werd gevraagd voor wie ze meer sympathie voelden na het zien van het twee uur durende gesprek. Daarop antwoordde 36 procent achter koningin Elizabeth te staan, terwijl 22 procent koos voor de kant van Harry en Meghan. Van de respondenten steunde 28 procent geen van beide kampen, 8 procent voelde nog sympathie voor beide partijen en 6 procent wist het niet.

Article continues after the ad

Verdeeldheid

De opiniepeiler spreekt van verdeeldheid bij de Britten. Zo steunen veel jongeren juist Harry en Meghan, waar ouderen eerder de kant van Buckingham Palace kiezen. Van de deelnemers tussen de 18 en 24 jaar stond maar liefst 48 procent achter de prins en zijn vrouw en slechts 15 procent achter de Britse koninklijke familie. Slechts 9 procent van de 65-plussers koos de kant van Harry en Meghan.

Politieke voorkeuren

Ook is er verdeeldheid aan de hand van de politieke voorkeuren. De opiniepeiler meldt dat conservatieve Britten met 64 procent veelal de kant van het hof kiezen, waar van de liberale of Labour-stemmers respectievelijk slechts 29 procent en 15 procent sympathie voelt voor de koninklijke familie. Aan de peiling deden ruim 4600 Britten mee.

Het interview met Harry en Meghan was maandagavond op de Britse televisie te zien en trok 11,4 miljoen kijkers.

Beeld: Brunopress | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.