Prins William vreesde dat zijn broer Harry verblind was door "lust" toen hij zich haastte om met Meghan te trouwen. Dat staat in Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family.

Harry was volgens de auteurs, royalty-verslaggevers Omid Scobie en Carolyn Durand, beledigd door het advies van William dat hij de tijd moest nemen om 'dit meisje' te leren kennen. De hertog van Sussex zou dat als een denigrerende opmerking hebben opgevat. Ook de rest van het Britse koningshuis zou Meghan niet met open armen hebben ontvangen. Ze zou onder meer 'Harry's showgirl' zijn genoemd.

Nieuw boek

Het nieuwe boek over prins Harry en zijn vrouw Meghan beheerst zondag bijna alle Britse kranten en nieuwssites. Van de tabloids tot de serieuzere media als Sky News en ITV halen allemaal passages uit het boek, waarover The Times als eerste schreef, aan.

Roddelpers

Zaterdag schreef The Times al dat Harry zich niet beschermd voelde door zijn eigen familie toen hij door zijn relatie en later huwelijk met Meghan extra werd belaagd door de Britse roddelpers. Zijn vrouw zou op haar beurt tegen vrienden hebben gezegd dat de kritiek van tabloids voelde als een 'dood door duizenden steken'. Een woordvoerder van het echtpaar verduidelijkte zaterdag aan Britse media weten dat de Sussexes niet hebben meegewerkt aan het boek.

Article continues after the ad

Beeld: Brunopress | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.