Prins Harry en prins William zijn van plan elkaar op te zoeken voordat zij op 1 juli samen in het openbaar verschijnen. Dat zegt althans een ingewijde tegen US Weekly. Op die dag onthullen zij een standbeeld van hun overleden moeder, prinses Diana. Zij zou die dag 60 jaar zijn geworden.

'Ondanks al hun meningsverschillen, willen ze allebei de nalatenschap van hun moeder in ere houden', zegt de ingewijde. 'Het is heel jammer dat ze op dit moment zo met elkaar omgaan, want het zal heel emotioneel voor ze worden.' De relatie tussen de twee is al jaren moeizaam en het spraakmakende interview van Harry en Meghan met Oprah Winfrey heeft dat geen goed gedaan. Nadien zouden ze elkaar al wel hebben gesproken via de telefoon.

Article continues after the ad

Standbeeld

Het standbeeld van Diana komt te staan in de tuin van Kensington Palace, waar William en Catherine wonen. William en Harry hadden begin 2017 al het plan om het beeld te plaatsen, maar dat liep vertraging op. De prinsen waren destijds niet tevreden met het beeld van kunstenaar Ian Rank-Broadley.

Auto-ongeluk

Prinses Diana overleed in augustus 1997 op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-ongeluk in Parijs. William en Harry waren toen 15 en 12 jaar oud.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.