Bijna een jaar geleden vertrokken Harry en Meghan naar het buitenland om een nieuw leven op te bouwen, ver weg van het Britse hof en de koninklijke familie. Ze wensten niet langer senior royals te zijn. En ook nu laten Prins Harry en zijn vrouw Meghan zich voortaan niet meer zien op Facebook en Twitter. Dat heeft een bron bij het paar volgens The Times laten weten.

Geen social media 

De hertog en hertogin van Sussex zouden geen plannen hebben om social media in te zetten voor hun pas opgerichte Archewell Foundation. En het paar heeft ook niet de intentie om op persoonlijke titel van zich te laten horen op platforms als Twitter en Facebook.

Article continues after the ad

Hatelijke commentaren

Harry en Meghan zouden gedesillusioneerd zijn geraakt in social media. Dat komt vooral door de vele hatelijke commentaren die het paar kreeg op uitingen op Instagram, Facebook en Twitter. Meghan heeft daar al verschillende malen over verteld.

Afscheid van het hof

Voordat Harry en Meghan vorig jaar januari bekendmaakten afscheid te nemen van hun leven aan het Britse hof, hadden er zeer serieuze gesprekken plaats. Het paar ging uitgebreid om de tafel zitten met koningin Elizabeth, prins Charles en prins William. Het was natuurlijk ook niet zomaar iets: Harry en Meghan wilden met zoontje Archie vertrekken uit het Verenigd Koninkrijk en zich vestigen in Canada. Ze wensten niet langer senior royals te zijn. Ze wilden financieel onafhankelijk worden en het merendeel van hun koninklijke taken neerleggen.

Verlenging?

Tijdens de onderhandelingen met de koninklijke familie is besloten dat ze tevens verbonden zullen blijven aan tal van andere organisaties waar ze zich ook al voor inzetten toen ze nog senior royals waren. En dat laatste zou zeer belangrijk voor Harry en Meghan zijn. Volgens Britse media zijn ze nu van plan koningin Elizabeth te vragen de proefperiode met een jaar te verlengen, zodat ze in elk geval nog een jaar aan deze oude organisaties verbonden zijn.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.