Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben het geld van hun opgegeven organisatie Sussex Royal niet in eigen zak gestoken. Een woordvoerder van het koppel ontkent in Britse media claims van organisatie Republic.

De groep, die zich openlijk uitspreekt tegen de monarchie, stapte naar de Britse waakhond U.K. Charity Commission omdat de Sussexes het geld van hun voormalige liefdadigheidsinstelling hebben gestort op de rekening van Harry's organisatie Travalyst. Die instelling staat volgens Republic niet officieel geregistreerd als goed doel, laat de groep weten aan Newsweek.

Geen gesjoemel

Een woordvoerder van Harry en Meghan ontkent dat het geld aan de organisatie voor iets anders is of wordt gebruikt. 'Subsidies aan de non-profitorganisatie Travalyst zijn bedoeld voor de voortdurende ontwikkeling van projecten die gemeenschappen, dieren in het wild en het milieu zullen ondersteunen door middel van duurzaam reizen en toerisme. Alle subsidies zijn onpartijdig en objectief verleend, volledig in overeenstemming met de bestuursvereisten, en zijn transparant gerapporteerd in volledige overeenstemming met de voorschriften.'

Afstand van koningshuis

Sussex Royal werd opgericht nadat Harry en zijn broer prins William hun gezamenlijke Royal Foundation besloten op te splitsen. Harry en Meghan moesten afstand nemen van de merknaam Sussex Royal nadat zij hadden aangekondigd een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis. Inmiddels heeft het koppel al de vervangende stichting Archewell opgericht.

Article continues after the ad

Beeld: Brunopress | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.