Hij is nog niet eens verschenen, maar nu al heeft de biografie Finding Freedom van prins Harry en zijn Meghan grote gevolgen voor het stel. Volgens Britse royaltykenners heeft de inhoud van het boek de kloof tussen Harry en Meghan en de rest van de koninklijke familie nóg groter gemaakt. Een terugkomst in het koningshuis zal dan ook niet meer mogelijk zijn...

Met klem ontkennen prins Harry en hertogin Meghan meegewerkt te hebben aan het boek Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family, dat op 11 augustus in Amerika uitkomt. ‘Het boek is gebaseerd op de ervaringen van de auteurs als leden van de royaltypers en op hun eigen onafhankelijke verslaggeving,’ aldus een woordvoerder van het stel. Auteurs Omid Scobie en Carolyn Durand, gevestigde royaltyinsiders, zeggen te hebben gesproken met meer dan honderd bronnen, waaronder ‘goede vrienden van Harry en Meghan en voormalige en huidige hof- en paleismedewerkers’. In voorpublicaties van de biografie in The Times is te lezen dat die vrienden ook uitgebreid ingaan op de aanleiding tot de zogenoemde Megxit – de beslissing van Harry en Meghan om hun koninklijke taken neer te leggen en met zoontje Archie te verhuizen naar eerst Canada en daarna Los Angeles. Daar willen ze een nieuw leven beginnen, ver weg van de spotlights die vol op hen gericht waren toen ze nog deel uitmaakten van het Britse koningshuis. Of dat gaat lukken is een tweede.

Privéaangelegenheden

Kennelijk is er rekening mee gehouden dat dit niet het geval is, want vóór hun vertrek werd afgesproken aankomende januari de situatie te evalueren. Mochten Harry en Meghan toch weer koninklijke taken willen oppakken, dan zouden ze zonder problemen terug mogen komen aan het Britse hof. Volgens paleisinsiders is dat nu echter niet meer mogelijk. Een bron vertelt in de Daily Mail: ‘Er lijkt nu geen weg terug meer.’ In Finding Freedom worden veel privéaangelegenheden tot in de details uit de doeken gedaan, zoals de moeizame relatie van het stel met de Britse monarchie en met prins William en hertogin Kate. De Windsors zullen dat beslist niet op prijs stellen. Koningin Elizabeth zou ook zeer verdrietig zijn over de uitlatingen, omdat zij haar uiterste best heeft gedaan om de transitie voor Harry en Meghan zo gemakkelijk mogelijk te maken. De kloof tussen Harry en Meghan en de rest van de koninklijke familie zou nu alleen maar groter zijn geworden, stellen Britse royaltykenners.

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.