De Amerikaanse president Donald Trump is niet van plan financieel op te draaien voor de beveiliging van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan. Die zijn volgens Amerikaanse media verhuisd van Canada naar Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië.

Trump liet dat zondagavond weten via Twitter. Hij refereerde aan berichten dat het stel, dat een stap terug heeft gedaan in de Britse koninklijke familie, permanent in Canada zou gaan wonen maar dat land nu heeft verruild voor de VS. 'Echter, de VS zullen niet betalen voor hun beveiliging. Zij moeten dat betalen!' aldus de president. Hij begon zijn tweet overigens met de verklaring dat hij een 'goede vriend en bewonderaar' is van de Britse koningin en het Verenigd Koninkrijk.

Article continues after the ad

Grens gesloten

Harry en Meghan zouden onlangs samen met hun zoontje Archie hun intrek hebben genomen in een villa in de buurt van Beverly Hills. De twee besloten op het laatste moment hun villa op Vancouver Island te verlaten en richting Californië te gaan nadat de Canadese premier Justin Trudeau had aangekondigd vanwege de coronacrisis de grens tussen Canada en de Verenigde Staten te zullen sluiten. De verhuizing stond al een tijdje gepland en Canada was een tussenoplossing.

Beeld: Getty Images | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.